Finanțele au respins, joi, toate ofertele băncilor, în cadrul licitației de obligațiuni de stat de 400 de milioane de lei

Finanțele au respins, joi, toate ofertele băncilor, în cadrul licitației de obligațiuni de stat de 400 de milioane de lei

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitației pentru o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark pe 17 luni, prin care intenționa să atragă 400 de milioane de lei.

Cele șapte bănci participante la licitație au transmis oferte în valoare totală de 424,5 milioane de lei, peste valoarea din prospect.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 2,44 miliarde de lei de la băncile comerciale în octombrie 2017, din care 2,2 miliarde de lei prin șase licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 240 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”