Finlanda: Autorul atacului cu cuţitul din 2017, soldat cu doi morţi şi opt răniţi, condamnat la închisoare pe viaţă

Finlanda: Autorul atacului cu cuţitul din 2017, soldat cu doi morţi şi opt răniţi, condamnat la închisoare pe viaţă

Marocanul Abderrahman Bouanane a fost condamnat vineri de un tribunal finlandez la închisoare pe viaţă pentru înjunghierea mortală a două femei şi rănirea altor opt persoane în 2017, în cursul primului atac terorist cu care s-a confruntat Finlanda, relatează agenţia Reuters.

Bouanane, a cărui cerere de azil fusese respinsă şi care avea 22 de ani în momentul faptelor, a comis atacul cu un cuţit într-o piaţă din oraşul Turku în august 2017. Poliţia l-a imobilizat pe atacator împuşcându-l în picior.

''Tribunalul districtului Varsinais-Suomi l-a condamnat astăzi pe Abderrahman Bouanane la închisoare pe viaţă pentru două omoruri cu caracter terorist şi opt tentative de omor cu caracter terorist'', a afirmat tribunalul într-un comunicat.

Bouanane, care a recunoscut faptele, a afirmat că se consideră un soldat al grupării Stat Islamic. Organizaţia extremistă nu şi-a asumat responsabilitatea atacului.

Sentinţa de închisoare pe viaţă în Finlanda înseamnă cel puţin 12 ani de detenţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?