Finlanda: Deschiderea unei anchete pentru atac terorist; autorul - un marocan de 18 ani

Finlanda: Deschiderea unei anchete pentru atac terorist; autorul - un marocan de 18 ani

Individul care a înjunghiat mortal două persoane vineri la Turku, în sud-vestul Finlandei, și a rănit alte opt este un marocan de 18 ani, a anunțat sâmbătă poliția finlandeză, care a deschis o anchetă pentru terorism, potrivit AFP.

Atacul a fost desemnat ca omor cu "intenție teroristă" în două cazuri și în alte opt cazuri ca infracțiuni cu intenție de omor, a declarat poliția într-un comunicat, citat de DPA.

Spitalul Universității din Turku a declarat că trei persoane, între care suspectul, sunt la reanimare, în timp ce alte cinci sunt doar spitalizate.

Poliția afirmă că cele două persoane ucise sunt de naționalitate finlandeză, în timp ce printre răniți se află un italian și doi suedezi.

Poliția finlandeză a anunțat sâmbătă că a arestat cinci persoane în cursul unei percheziții efectuate într-un apartament din Turku în cursul nopții , în cadrul anchetei asupra atacului cu un cuțit în care au fost ucise două persoane vineri, relatează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina