Finlanda: Fostul premier Matti Vanhanen, numit oficial ministru al finanţelor

Finlanda: Fostul premier Matti Vanhanen, numit oficial ministru al finanţelor

Fostul premier finlandez Matti Vanhanen a fost numit oficial, marţi, în funcţia de ministru al finanţelor de către preşedintele Sauli Niinisto, transmit dpa şi Xinhua.

Vanhanen a înlocuit-o pe Katri Kulmuni, lidera Partidului de Centru, care a anunţat săptămâna trecută că părăseşte guvernul după ce presa a dezvăluit că a facturat mai multe ministere pentru un curs media pe care ea l-a solicitat după ce în 2019 a devenit preşedinta formaţiunii politice amintite.

De asemenea membru al Partidului de Centru, Matti Vanhanen, care a fost prim-ministru în perioada 2003-2010, renunţă la postul de preşedinte al parlamentului. Marţi după-amiază, el urmează să participe la o videoconferinţă cu ceilalţi miniştri ai finanţelor din Uniunea Europeană.

Într-o conferinţă de presă după numirea sa, Vanhanen a afirmat că sunt necesare măsuri comune pentru a stimula relansarea economică în interiorul blocului comunitar. Fostul premier a remarcat că 40% din exporturile finlandeze se îndreaptă către şase ţări membre, ceea ce face esenţială redresarea economiilor lor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...