Finlanda înăspreşte restricţiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

Finlanda înăspreşte restricţiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

Finlanda va impune noi restricţii sanitare în lupta împotriva propagării coronavirusului în capitala sa Helsinki, au anunţat joi autorităţile, după înregistrarea unei rate record de infecţii zilnice în ţară, relatează AFP.

Începând cu 20 august, la Helsinki şi în împrejurimi, evenimentele în spaţii închise vor fi limitate la 25 de persoane, iar cele în spaţii deschise la 50, a anunţat joi Agenţia administrativă regională pentru sudul Finlandei.

Deşi rata incidenţelor în Finlanda s-a numărat printre cele mai scăzute în Europa în cea mai mare parte a crizei sanitare, numărul cazurilor înregistrate a crescut în ultimele săptămâni, atingând miercuri un record de 1.024 noi infecţii, potrivit Agenţiei de sănătate publică THL.

Ţara nordică de 5,5 milioane de locuitori a înregistrat peste 115.000 de infecţii şi 995 decese din cauza COVID-19, varianta Delta fiind la originea a 90% din noile infecţii, conform THL.

În acelaşi timp, campania naţională de vaccinare rămâne în urma majorităţii ţărilor UE, cu numai 40% din populaţie complet vaccinată, o situaţie care se explică în special prin intervalul dintre două doze - trei luni - mult mai mare decât în alte părţi pentru a putea injecta o primă doză cât mai multor persoane.

''În situaţia în care acoperirea vaccinală este încă incompletă şi multe persoane nu au primit nici prima doză sau chiar niciuna, riscul de contaminare gravă este în continuare prezent'', a declarat Pasi Pohjola, purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă. ''De aceea, restricţiile vor fi menţinute'', a adăugat el.

Noile cazuri înregistrate în ultimele zile vizează în principal persoane tinere şi nevaccinate, a indicat THL, care precizează că 'presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne mare'.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!