Firea condamnă relatările care leagă concedierea profesoarei Tunegaru de numele său

Firea condamnă relatările care leagă concedierea profesoarei Tunegaru de numele său

Primarul Municipiului București, Gabriela Firea condamnă articolele apărute în mass-media, conform cărora concedierea Cristinei Tunegaru, profesoară la Școala Generală nr. 95, ar avea o legătură cu edilul general, conform unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

"Primarul general, Gabriela Firea, condamnă cu fermitate acest stil de a face jurnalism care contravine deontologiei și regretă că mai multe instituții de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului că doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa primarului general în această iarnă", a precizat PMB, în comunicatul de presă.

Conform aceleiași surse, inspectorul general al Municipiului București, Florian Lixandru, susține că profesoara Cristina Tunegaru se afla pe un post de suplinitor la Școala generală nr.95 din Capitală, post care a fost solicitat de un profesor titular, în condițiile legii.

Primarul general a subliniat că profesorii merită tot respectul semenilor, fiind vorba de o meserie care se practică îndeosebi cu inima.

"Ca fost cadru didactic, știu că această meserie se face îndeosebi cu inima, le mulțumesc și acum profesorilor mei care au știut să ne încurajeze, pe mine și pe colegii mei din școală, liceu sau facultate, să nu renunțăm niciodată să facem ce ne dorim. Dascălii merită tot respectul și toată prețuirea noastră, fără profesori o națiune nu are viitor", a afirmat Gabriela Firea.

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut de asemenea referire, joi seara, la cazul profesoarei Tunegaru, precizând că a cerut explicații ministrului Educației Naționale, Pavel Năstase.

"Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din București. I-am trimis-o ministrului Educației Naționale, întrebându-l cum este posibil așa ceva? Aștept cu mare interes răspunsul dumnealui", a scris liderul PSD, pe Facebook.

În cursul după amiezii, profesoara Tunegaru a anunțat că orele sale de limba română au fost alocate unui alt profesor.

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară ! Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017. Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt. Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază", a scris ea pe Facebook.

În urmă cu o lună, Tunegaru i-a criticat pe profesorii de la Școala Gimnazială 164 pentru "că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului".

În ianuarie, Cristina Tunegaru a declarat că nu este de acord cu recomandarea primarului general de a nu pune absențe la prima oră, din cauza ninsorii din București și a traficului îngreunat, motivând că "primarul nu are atribuții de manager al procesului didactic".

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Diana Dumitru, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău