Firea declară că nu vizează funcția de premier

Firea declară că nu vizează funcția de premier

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD, a declarat vineri că nu vizează funcția de premier și că vrea să își ducă mandatul de edil la capăt.

"Sub nicio formă nu vizez această funcție. Vreau să îmi duc 100% mandatul la bun sfârșit, mandatul de primar general. Așa cum dumneavoastră ați sesizat foarte corect, sunt lucruri foarte multe și grele de făcut în București și dacă și eu îi voi dezamăgi pe bucureșteni și după ce mi-au dat încrederea (...) plec la Palatul Victoria sau în altă parte, eu cred că va fi rău pentru toată clasa politică și pentru imaginea și credibilitatea noastră în general", a precizat Firea la DC News.

Ea a menționat că PSD intenționat nu a dorit să prezinte propunerile de candidați pentru postul de prim-ministru.

"Noi am spus că trebuie să respectăm o cronologie, și anume să aibă loc alegeri libere, să vedem rezultatul votului, să mergem în Parlament să socotim cine are majoritatea și, dacă ne ajută Dumnezeu și românii, să avem noi împreună cu ALDE, venim cu siguranță cu propunerea de prim-ministru, vorba președintelui (PSD — n.r.) Liviu Dragnea, o să fie un bărbat arătos și deștept și nu era normal să venim cu o propunere și să fie tocat acel om de dimineața până seara, în loc să punem în valoare programul", a menționat Firea.

Ea a subliniat că PSD are programul, iar PNL un om. "Noi avem programul și dovada că, atunci când am condus, am condus bine și pentru oameni, nu pentru noi, iar ei au un om, un om (în legătură cu — n.r.) care, vă rog să mă credeți, la nivel personal nu am absolut niciun resentiment sau nu am absolut nicio problemă de acest ordin, dar la nivel profesional și moral îi fac reproșuri premierului că ne-a mințit anul trecut (...) ne-a spus, sub cuvânt de onoare, că nu va rămâne la Palatul Victoria după alegeri, că ne roagă să îi dăm votul pentru un mandat scurt", a spus primarul general.

Firea e de părere că PSD are de partea sa doar simpatia publicului și programul de guvernare, iar PNL aproape totul — Președinția, Guvernul, premierul, miniștri, aparatul guvernamental.

Întrebată dacă la un moment dat crede că ar putea câștiga alegerile prezidențiale, ea a menționat că nu o interesează o candidatură în 2019.

"Sunt un om care a lucrat în presa economică peste 20 de ani, cred că am calități administrative și niciodată nu mi-am pus problema unei cariere la vârf, viața m-a pus în această situație, ca la finalul mandatului de senator să îl întrerup și să intru în competiția pentru alegerile locale, niciodată nu mi-am făcut eu un plan din a urca pe această scară (...). Nu mă interesează o candidatură în 2019 sub nicio formă la alegerile prezidențiale, pentru că eu vreau să îmi închei mandatul 100%", a spus Firea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

3 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?