Firea, despre anunţul Violetei Alexandru că o dă în judecată: Plângeri penale ridicole

Firea, despre anunţul Violetei Alexandru că o dă în judecată: Plângeri penale ridicole

Primarul general, Gabriela Firea, respinge acuzaţiile liderului PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, că blochează votul a trei noi consilieri liberali în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi o sfătuieşte să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB.

"Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne dă în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!", a afirmat Firea, potrivit unui comunicat al CGMB.

Potrivit sursei citate, după vacantarea locului de consilier general al lui Ciprian Ciucu de la PNL, legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant înscris pe lista partidului politic, dacă până la validarea mandatului, partidul confirmă în scris apartenenţa la partid.

"Cu toate acestea, PNL nu a solicitat validarea următorului supleant înscris pe listă, ci a solicitat validarea celui de-al treilea! Astfel, dacă primul supleant a renunţat la mandat înainte de validarea sa, cel de al doilea, care era următorul pe lista şi care trebuia legal validat, a fost exclus din PNL pe motiv că nu şi-a plătit cotizaţia de membru al Organizaţiei PNL sector 2 (!) deşi acesta era membru al Organizaţiei PNL sector 4. Mai mult, acesta a adus la cunoştinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti situaţia şi a solicitat ca cel de-al treilea supleant să nu fie validat până la soluţionarea litigiului în cadrul PNL, depunând şi înscrisuri în acest sens", arată PMB.

Primăria Capitalei mai arată în comunicat că s-au solicitat PNL lămuriri despre această situaţie, însă până în prezent situaţia nu a fost clarificată.

"Dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare. Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs", se mai arată în comunicatul PMB. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”