Firea, despre desemnarea lui Tăriceanu drept candidat pentru funcția de premier: Propunerea va fi un membru PSD

Firea, despre desemnarea lui Tăriceanu drept candidat pentru funcția de premier: Propunerea va fi un membru PSD

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost unul dintre cei mai buni premieri ai României, dar că în cazul în care coaliția formată din social democrați și ALDE va câștiga alegerile, primul ministru va fi un reprezentant al PSD.

Precizarea a fost făcută în contextul în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat candidatul ALDE pentru funcția de prim-ministru din partea partidului, după alegerile din 11 decembrie.

"Afirmația noastră este foarte clară și indubitabilă: în cazul în care românii ne vor acorda votul și încrederea, împreună cu ALDE vom dori să avem o coaliție majoritară în Parlament (...), iar premierul va fi membru PSD, ca o garanție a respectării la virgulă a tot ceea ce am propus noi în programul de guvernare. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a fost, alături de premierii PSD, unul dintre cei mai buni premieri ai României din '90 până acum, și faptul că afirmă despre domnia sa că se simte pregătit profesional este un lucru corect, dar ar trebui să fie propus și de coaliția majoritară. Până acum, decizia este foarte clară: un reprezentant al PSD să fie propunerea cu care, în eventualitatea în care vom câștiga alegerile, prin votul românilor, să mergem la Palatul Cotroceni", a spus ea, la România Tv.

Gabriela Firea, care este și vicepreședinte al PSD, a exclus varianta de a deveni premier, menționând că are un angajament de onorat față de bucureșteni, în calitate de primar general.

Întrebată dacă știe cine este persoana care ar putea fi propusă de PSD ca prim ministru, Firea a replicat:

"Chiar dacă știm, nu vă spunem. (...) Să îi apară vreo cinci dosare?"

Ea a adăugat că, în cazul în care PSD ar anunța un posibil candidat, dezbaterea asupra soluțiilor s-ar transforma într-o discuție despre oameni.

Totodată, Firea a precizat că propunerea PSD va fi "un om care să țină cu românii, un om căruia să îi pese de acest popor, un om care să nu aibă telecomandă în afara țării, un om care să nu fi fost plătit, sponsorizat, finanțate de fundații neprincipiale din afara țării, un bun român, un profesionist, un om de echipă, un om care nu trădează, un om care se gândește de două ori înainte să ia o decizie — tocmai pentru a fi bună — un om care se consultă și un om care să aplice programul nostru de guvernare".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…