Firea, despre proteste: Ar trebui să fie asumate aceste adunări publice

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, referindu-se la protestele de stradă, că ar trebui asumate astfel de adunări publice".

"Eu cred că ar trebui să fie asumate aceste adunări publice, ele sunt permise de lege dacă sunt autorizate, şi nu văd de ce, dacă s-ar face solicitări în litera şi spiritul legii pentru a organiza un miting sau un protest sau o manifestaţie, nu înţeleg de ce nu se respectă legea exact de cei care spun că vor să fie respectată legea în România. Asta este chiar de neînţeles", a afirmat Gabriela Firea la România TV.

Aceasta a mai precizat că a fost primită "o foaie" din partea unei persoane ce nu putea fi identificată şi care voia să rezerve Piaţa Victoriei pe termen nelimitat, dar nu a fost primită o solicitare de autorizare a protestului din Bucureşti.

"În primul rând, eu respect dreptul oricui de a protesta, este un drept garantat de Constituţie. Dar, la fel cum toţi cei care organizează adunări publice respectă Legea 60 şi solicită în nume personal sau al organizaţiei şi aducând datele de identificare, carte de identitate, cu adresă, cu un telefon de contact şi un email, aşa trebuie să facă toţi cei care vor să organizeze adunări publice nu doar în Capitală, ci în întreaga ţară. Nu am primit nicio astfel de solicitare, doar o foaie, din partea unei persoane pe care nu o putem identifica, nu a lăsat adresă, nu a lăsat CNP, nu a lăsat absolut niciun contact şi a spus că vrea să rezerve Piaţa Victoriei pe timp nelimitat", a spus Gabriela Firea.

Primarul general a subliniat că nu poate fi luată în considerare o solicitare de acest tip, primită prin fax.

"Nu există aşa ceva în legislaţie, să vrei să rezervi tu, o persoană care nu poţi fi identificată, pur şi simplu, - un nume care nu ştim dacă este real, pentru că legislaţia este foarte clară, trebuie să fii o persoană identificabilă, să ai datele şi cartea de identitate, o adresă, un număr de telefon, un email. Şi nu poţi să iei în considerare, potrivit legii, un fax pe care îl primeşti şi spune cineva 'vreau să rezerv Piaţa Victoriei pe termen nelimitat' (...)", a conchis Gabriela Firea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?