Firea la aniversarea Avocatului Poporului: Există vreo instituție care să ne apere de manipularea de pe internet?

Firea la aniversarea Avocatului Poporului: Există vreo instituție care să ne apere de manipularea de pe internet?

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întrebat, joi, în cadrul unui discurs susținut la evenimentul de aniversare a 20 de ani de la înființarea Avocatului Poporului, dacă există vreo instituție care ofere apărare și împotriva "manipulării prin mijloacele de comunicare de pe internet".

"Mă întreb, în momentul în care o autoritate locală primește informații de la o instituție de prestigiu a statului, de la Administrația Națională de Meteorologie, privind un avertisment de cod galben care se poate transforma în orice moment în cod portocaliu, ce ar trebui să facă? Să nu respecte legea ca să nu supere pe cei care s-ar putea simți frustrați că stau mai mult în trafic sau să respecte legislația în vigoare, măsurile care se impun în astfel de situații, măsuri de cod galben cu trecere spre cod portocaliu, punându-i la adăpost pe cetățeni. Am mers pe această variantă, chiar dacă au existat și persoane nemulțumite și așa voi face în continuare, același lucru. (...) Împotriva abuzurilor care vin dinspre o zonă care nu poate fi cuantificată și măsurată — și mă refer la manipularea prin mijloacele de comunicare de pe internet — există vreo instituție care să ne apere pe noi toți sau trebuie să acceptăm că nu avem nimic de făcut?", a transmis Firea.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”