Firea: Nu îl mai consider prim-ministru pe Grindeanu

Firea: Nu îl mai consider prim-ministru pe Grindeanu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, că nu îl mai consideră premier pe Sorin Grindeanu.

"Nu mai îl consider prim-ministru. Atunci când a preluat guvernarea, metaforic vorbind, a fost fericit să aibă în spate un partid politic important, cel care câștigase alegerile (...) ulterior s-a decuplat de noi într-un timp destul de fulgerător. Am constatat după foarte puține luni că pur și simplu angajamentele luate în fața noastră, a membrilor Comitetului Executiv, s-au transformat în praf și pulbere. Am văzut în ultimele zile demonizarea Comitetului Executiv (...) de către domnul Ponta și de domnul Grindeanu (...) Nu a participat la alegeri de prim-ministru, nu l-au ales românii, românii au ales PSD care, într-un for de conducere statutar, l-a desemnat pe domnul Sorin Grindeanu", a afirmat edilul general.

Firea a adăugat că îi înțelege pe oamenii care acum sunt supărați pe PSD.

"Câtă vreme a preluat această funcție din partea colegilor din Comitetul Executiv și a fost încântat să ne aibă pe noi în spate (...) ulterior bănuiala noastră e că a avut un alt spate, dar nu avem indicii certe în legătură cu această susținere a domniei sale, o detectăm pe cea a domnului Victor Ponta (...) cel mai rău îmi pare de oamenii care ne privesc acum și care au perfectă dreptate și le dau din suflet dreptate să fie supărați pe noi, pentru că ne-au votat pe noi toți într-o formulă și la parlamentare și la locale și au apreciat un guvern alcătuit din PSD și ALDE și acum se întâmplă această lovitură de stat practic, prin încercarea de preluare a puterii executive de către un grup de puciști", a declarat Firea.

Ea a subliniat că în Comitetul Executiv al partidului sunt președinții de organizații județene și membrii Biroului permanent național, iar Grindeanu și Ponta cunosc foarte bine legitimitate acestui for al partidului cu care acum au intrat în dispută.

"Nu sunt niște persoane parașutate sau trimise din stratosferă și atât domnul Grindeanu, cât și domnul Ponta știu foarte bine importanța și legitimitatea Comitetului Executiv Național al PSD (...) motivul pentru care trebuie să înceteze toată această dispută între un grup ultraminoritar și întreg partidul câștigător al alegerilor este România de care acești doi oameni au uitat, pentru că, dacă nu ar fi uitat, nu ar fi acționat de o asemenea manieră. Nu s-ar fi baricadat în Palatul Victoria, umblând ca două fantome, fără niciun suport constituțional, parlamentar și politic (...) dacă aveau un conflict politic în PSD, trebuiau să vină să-l rezolve în PSD, nu să-l transpună la nivel național", a mai adăugat Firea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Așa o fi?