Firea și Tudorache și-au făcut campanie într-o școală cu paravane anti-COVID inutile

Firea și Tudorache și-au făcut campanie într-o școală cu paravane anti-COVID inutile

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și cel al sectorului 1, Dan Tudorache, ambii de la PSD, și-au făcut campanie electorală într-o școală din cel mai bogat sector al Bucureștiului, în care au fost montate pe bănci paravane care nu asigură o protecție eficientă anti- COVID, scrie Newsweek.

Acest lucru a fost remarcat într-o postare pe Facebook de către Vlad Mixich, expert în probleme de sănătate. 

„Priviți de pildă poza aceasta (este de pe pagina Gabrielei Firea, care a publicat-o astăzi fiind în vizită de lucru la o școală din subordine): la jumătatea băncii au montat un paravan cică să proteje copiii unul de altul.

Doar că paravanul își poate îndeplini cât de cât rolul DOAR atunci când copiii stau permanent lățiți pe pupitru. Ceea ce ar fi nu doar nesănătos (postura defectuoasă în bancă e o cauză importantă de declanșare a bolilor la copiii din România), dar și complet imposibil. Copiii au prostul obicei să fie oameni și să prefere să stea, ca mulți dintre noi, lăsați pe spate sau în spătarul scaunului, poziție în care protecția paravanului respectiv este zero”, a scris Mixich. 

El a criticat și „recomandarea cu spălatul des al mâinilor cu săpun timp de 30 de secunde, probabil cea mai utilă măsură anti-COVID”. „Sunt atâtea școli în care numărul chiuvetelor este insuficient sau în care pur și simplu lipsește apa și săpunul. Noroc că această boală nu-i afectează serios pe copii. Dar pentru bunici, vin zile complicate...”, a adăugat Mixich.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov