Gabriela Firea a declarat, marți, la intrarea în sediul PSD, că a făcut ”campanie pozitivă” și că nu există pe pagina sa de Facebook atacuri la contracandidați. Firea a susținut însă că a obținut ”foarte multe voturi într-o campanie bazată numai pe minciuni”. ”Vreau să văd caracatița, să filmeze domnul Dan caracatița la ședințe. Nu există nici o caracatiță!”, a mai spus Firea, cu referire declarațiile lui Nicușor Dan din campanie, care a vorbit despre ” caracatița infracțională de la Primărie ”.

Cele mai relevante declarații făcute de Firea la intrarea în sediul PSD:

  • Am făcut campanie pozitivă, nu veți găsi pe pagina de Facebook nici un atac
  • Mi se reproșa că sunt prea nouă, acum sunt veche și anchilozată. Mi s-a dat peste nas că sunt prea nou. Sub nici o formă nu se referea domnul Ciolacu la mine.â
  • În timpul săptămânii s-a luat această decizie de echipa de comunicare, să urmăresc exit poll-ul la primăria sau la București. Așa s-a stabilit.
  • Eu nu fug de răspundere. Nu am de ce să mă rușinez. Am obținut foarte multe voturi, mai ales într-o campanie bazată numai pe minciuni. Vreau să văd caracatița, să filmeze domnul Dan caracatița la ședințe. Nu există nici o caracatiță.
  • L-a sunat soțul meu pe Orban: de ce m-ai demonizat, de ce ai făcut campanie negativă? Măi Florine, dar au fost declarații politice.

Context. Nicușor Dan a supus în campanie unor atacuri concertate din partea Gabrielei Firea, Antena 3 și România TV, care l-au acuzat că ar șantaja dezvoltatorii imobiliari din București cu sute de acțiuni în instanță împotriva lor. Aliații mediatici ai candidatului PSD l-au numit ”Plicușor Ban” pe toată durata campaniei și au susținut că ar fi luat apărarea unor interlopi sau că ar fi negociat cu reprezentanți ai acestora.