Firma Black Cube susține că avea acordul autorităților române pentru activitățile din țara noastră

Firma Black Cube susține că avea acordul autorităților române pentru activitățile din țara noastră

Curtea de Apel București (CAB) a decis, marți, să reducă la 20 de zile durata arestării preventive în cazul celor doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Într-o declarație acordată publicației The Times of Israel, firma Black Cube a salutat decizia justiției și a subliniat că activitățile sale în România au fost efectuate cu permisiunea autorităților de la București.

"Nu există niciun dubiu că Black Cube a acționat în România în concordanță cu legea, cu autorizația și permisiunea de la cel mai înalt nivel", a citat publicația amintită. "Vom lua toate măsurile necesare pentru a-i aduce acasă pe Ron și David', a mai scris firma israeliană referindu-se la cei doi angajați ai săi, Ron Weiner si David Gelcowicz.

Aceștia au fost reținuți pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București. Ulterior, cei doi israelieni au făcut contestație la Curtea de Apel București.

CAB a admis contestațiile celor doi israelieni și le-a redus de la 30 de zile la 20 de zile (3 aprilie — 22 aprilie) perioada în care vor sta în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?