Fiscul a VÂNDUT Vila Crescent!

Fiscul a VÂNDUT Vila Crescent!

Vila din București a Corinei Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu, fostul sediu Crescent, a fost vândută, luni, de Fisc, cu 4,55 milioane lei (circa 1 milion euro), după ce au mai existat două tentative de vânzare, dar fără succes. Reprezentantul legal al cumpărătorului, o persoană fizică, a declarat pentru Profit.ro  că imobilul va fi folosit ca locuință personală.

Și cumpărătorul vilei, care nu a dorit să fie prezentat public, a precizat pentru Profit.ro  că își va amenaja în această vilă propria locuință, nu un sediu de firmă.

Informația privind vânzarea a fost confirmată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, care a precizat că a încasat 4,55 milioane lei pentru acest imobil.

Prețul de pornire a fost stabilit la un milion de euro, identic cu cel de la prima licitație care trebuia să aibă loc la începutul lunii iunie, dar nu a mai fost organizată, nefiind primită nicio ofertă. Nici a doua licitație, unde prețul a fost de 750.000 euro, nu s-a încheiat cu succes.

Practic, prețul de pornire a fost stabilit la un milion euro la prima licitație și redus ulterior la 750.000 euro. Aceasta a doua licitație, cu preț redus, a fost însă anulată, iar prețul a fost ridicat din nou la 1 milion euro.

Vila, aflată în centrul Bucureștiului, lângă parcul Herăstrău, a fost și sediul firmei Crescent controlată de Dan Voiculescu. 

Terenurile sechestrate nu își găsesc cumpărătorImobilul are o suprafață de 193 de metri pătrați și un teren aferent de 576 de metri pătrați.

Licitația a fost organizată în condițiile în care Fiscul încearcă să recupereze o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul impus omului de afaceri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Și anul trecut, și în acest an, Fiscul a organizat licitații pentru vânzarea mai multor active ale familiei Voiculescu, printre care acțiunile deținute la firma Sanagra din județul Mureș și la firma RC Media Company, dar nu a reușit să vândă decât un apartament de pe Șoseaua Kiseleff din Capitală, pentru aproximativ 400.000 de euro, și vila din Predeal, la prețul de pornire de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

În luna aprilie, Fiscul a scos la vânzare două terenuri deținute de fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia și Corina, lângă cabana Trei Brazi din Predeal.Pentru fiecare dintre cele două terenuri, în suprafață egală de 11.510 metri pătrați, a fost fixat un preț de pornire de 1,2 milioane de lei. 

ANAF încearcă astfel să recupereze de la Dan Voiculescu o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care acesta a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

La sfârșitul lunii septembrie, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.
Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante