Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite

Fiscul rus îi închide trei conturi lui Gerard Depardieu pentru taxe neplătite

Fiscul din oraşul rus Novosibirsk i-a închis trei conturi actorului francez Gerard Depardieu pentru neprezentarea declaraţiilor de venit, neplata impozitelor şi nici a amenzilor sau a altor taxe obligatorii, informează joi agenţia Interfax, citată de EFE.

Actorului francez, care şi-a mutat reşedinţa fiscală din Franţa plângându-se de impozitele prea mari din ţara sa natală, i-au fost închise conturile pe care le are la băncile ruseşti Gazprombank VTB şi KS BANK.

Depardieu s-a înregistrat în decembrie 2018 la Novosibirsk ca ''întreprinzător individual'' pentru desfăşurarea de activităţi artistice şi realizarea de spectacole.

El a primit cetăţenia rusă în anul 2013, când a provocat o polemică în Franţa după decizia sa de a-şi transfera reşedinţa fiscală în Belgia, în urma hotărârii guvernului francez de a creşte cu 75% impozitele percepute contribuabililor înstăriţi.

Clasa politică franceză a avut atunci o reacţie vehementă împotriva lui Depardieu, a cărui decizie a fost calificată drept ''lamentabilă'' de către premierul francez de la acea vreme, Jean-Marc Ayrault. Actorul a reacţionat afirmând că este dispus să renunţe şi la paşaportul francez, iar în final a acceptat oferta preşedintelui Vladimir Putin de a primi cetăţenia rusă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…