Fiul lui Sever Mureșan, condamnat la închisoare și dat în urmărire, s-a predat la Paris

Fiul lui Sever Mureșan, condamnat la închisoare și dat în urmărire, s-a predat la Paris

Adrien Stephane Mureșan, fiul omului de afaceri Sever Mureșan, s-a predat miercuri, 17 aprilie, autorităților franceze. Era dat în urmărire internațională și condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Adrien Stephane Mureșan este condamnat la trei ani de închisoare. Foto Poliția Română

Amintim faptul că fiul afaceristului s-a urcat, în luna aprilie a anului 2021, la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără permis. Ulterior, el a lovit 12 autoturisme aflate într-o parcare din cartierul braşovean Noua.

În luna august a anului trecut, magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Înainte de finalizarea procesului, cu circa doi ani, fiul omului de afaceri a părăsit România și s-a mutat cu familia sa în Sardinia, în contextul în care pe numele său nu au fost impuse restricții de călătorie.

Conform unor surse judiciare citate de Gândul, odată ce sentința pronunțată de magistrați a rămas definitivă, bărbatul i-a înștiințat pe oamenii legii din Italia că nu vrea să fie extrădat în România, însă că este dispus să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar italian.

De asemenea, aceleași surse au spus că, în urma studierii documentelor trimise prin intermediul Ministerului Justiției din România, judecătorii au constatat că infracțiunea privind șofatul fără permis nu figurează în Codul penal din Italia, ci doar cea de conducere sub influența alcoolului.

Astfel, judecătorii nu au putut lua o hotărâre, iar fiul afaceristului a fost lăsat în libertate.

Ulterior, Adrien Stephane Mureșan, care are cetățenie franceză, a plecat în Franța, unde a și apelat la serviciile unui avocat. În continuare, el s-a predat miercuri la sediul Brigade de l’Exécution des décisions de justice (BEDJ) din Paris. În cursul aceleiași zile, bărbatul a fost dus în fața unui judecător care a decis să-l lase în libertate, întrucât nu ar exista semne că acesta are de gând să părăsească teritoriul Franței.

În plus, prin intermediul unui avocat, bărbatul ar fi cerut anularea mandatului european de arestare invocând faptul că fugarul internațional nu ar fi avut parte de un proces just în România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro