Fiul unui ofițer SRI Iași, ucis cu o lovitură de cuțit în spate, în propriul apartament

Fiul unui ofițer SRI Iași, ucis cu o lovitură de cuțit în spate, în propriul apartament

Băiatul a fost găsit în hol de tatăl său. Era într-o baltă de sânge, cu un cuţit înfipt în spate. Asasinatul s-a petrecut într-un bloc din zona Zimbru. Azi-noapte, poliţiştii scotoceau tot cartierul. Tânărul era foarte bun la învăţătură: intrase primul la admitere cu media 9.94. Tatăl său lucra în SRI, relatează Ziarul de Iași .

Serviciile de informaţii din Iaşi sunt în alertă. Fiul unui ofiţer al SRI Iaşi a fost găsit ieri, după-amiază, mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate. Tatăl său, Gheorghe Şerban, a venit de la serviciu în jurul orei 17:40, iar când a intrat în casă şi-a găsit fiul întins pe jos, în holul apartamentului, şi cu un cuţit înfipt în spate. Blocul în care locuieşte familia este situat lângă sensul giratoriu din zona Zimbru iar ei locuiau la etajul întâi.

Tatăl a sunat imediat la 112, iar la faţa locului a intervenit o autospecială SMURD al cărei echipaj nu a mai avut ce face decât să constate decesul. La scurt timp, a ajuns şi mama copilului, care a făcut un şoc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de o oră. În scurt timp, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) şi de la Secţia 1 Dacia au împânzit cartierul în că­utarea vreunui indiciu. Vecinii au precizat că au auzit zgomote, dar au crezut că sunt copii care se joacă pe casa scării. „Am auzit zgomote şi nu am ieşit. Deseori fug pe scările blocului copii. Am fost întrebată de poliţişti dacă am auzit ceva. Era o familie discretă, iar copilul era mereu vesel. Ştiu că a învăţat la un liceu din Iaşi, apoi a mers la Liceul de Informatică“, a precizat o vecină care locuieşte chiar lângă apartamentul familiei Şerban. 

Aseară, poliţiştii aveau mai multe ipo­teze. Prima dintre ele a fost varianta unei răzbunări. Tânărul a fost găsit îmbrăcat într-un tricou şi a fost găsit cu faţa în jos. De asemenea, băiatul a fost găsit cu arma crimei înfiptă în spate. Potrivit unor surse, arma ar fi fost lungă, o baionetă sau un cuţit. Arma era înfiptă în spatele tânărului, fapt care ar fi indicat că a fost luat prin surprindere sau ar fi încercat să fugă. De ase­menea, criminaliştii au găsit tânărul într-o baltă de sânge, fapt care confirmă pentru poliţişti varianta că tânărul a fost omorât în interiorul apartamentului. Poliţiştii de la SIC vor trebui să afle cum de a deschis băiatul uşa apartamentului. Un răspuns la această întrebare ar fi faptul că băiatul ştia că la acea oră trebuie să ajungă tatăl său acasă, venind de la serviciu. 

Sabin Şerban era în clasa a XII-a, la Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, din Copou. Acesta era un copil foarte bun la învăţătură, intrând primul pe lista celor admişi la Liceul de Informatică, în 2013, cu media 9,94. De asemenea, vecinii l-au descris ca fiind un băiat liniştit şi foarte serios. „Nu l-am văzut de multe ori, deoarece nu ieşea de prea multe ori din casă. Mergea deseori la cumpărături cu mama lui. Părea un copil inteligent. Păcat de el“, a spus un alt vecin.
 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf