Flacăra olimpică pentru JO de iarnă de la PyeongChang a fost aprinsă oficial

Flacăra olimpică pentru JO de iarnă de la PyeongChang a fost aprinsă oficial

Flacăra olimpică a fost aprinsă, marți, în situl antic grec al Olympiei și va începe un lung periplu care o va duce pe data de 9 februarie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de sud), informează AFP.

De data aceasta, flacăra nu a putut fi aprinsă în maniera tradițională, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglindă parabolică, din cauza timpului noros.
Organizatorii au fost nevoiți să recurgă, în condițiile date, la o "flacără de rezervă", aprinsă în timpul repetiției de duminică a ceremoniei, care s-a desfășurat sub lumina puternică a soarelui.
Katerina Lehou, o actriță elenă care a jucat rolul marii preotese, a avut nevoie de trei încercări pentru a aprinde prima torță a ștafetei. Dar, în prezența mai multor oficiali, între care primul ministru sud-coreean Lee Nak-yon, flacăra a fost în cele din urmă aprinsă la ora stabilită.
Primul purtător al ștafetei a fost, marți, schiorul de fond și biatlonist grec Apostolos Angelis (24 ani), iar al doilea fostul fotbalist internațional sud-coreean Park Ji-Sung (37 ani), care a jucat pentru cluburi precum Manchester United și PSV Eindhoven.
Flacăra va parcurge un traseu de 2.129 km pe teritoriul elen, urmând să ajungă luni la Acropole. Ea va fi înmânată coreenilor a doua zi, pe 31 octombrie, în cadrul unei ceremonii pe stadionul din Atena, teatrul primelor jocuri moderne în 1996.
Torța olimpică va efectua apoi un lung periplu în Coreea de Sud, până în luna februarie, mai precis pe data de 9, când este programată ceremonia de deschidere a celei de-a 23-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă, ce vor dura până pe 25 februarie.
AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”