Flaușatule, ești disperat? Amenințare în stil mafiot, în direct, la Antena 3

Flaușatule, ești disperat? Amenințare în stil mafiot, în direct, la Antena 3

Liviu Dragnea a iesit la televizor, in sufrageria sa de la Antena 3, pentru a ameninta "statul paralel" cu dezvaluiri. Mai precis, Liviu Dragnea a anuntat ca doreste sa fie audiat la Comisia SRI pentru ca poate detine, cine stie, informatii despre a caror importanta nu e constient, dar intrebat fiind, ea poate fi relevanta: "Poate nu-mi dau seama ca sunt de importante, dar daca ma intreaba s-ar putea sa detin informatii de care nici macar eu nu sunt constient ca sunt importante".

Si deja i-ar fi lansat semnale in acest sens dlui Manda, pesedistul de la conducerea comisiei, ramase deocamdata, intelegem, fara raspuns din moment ce e nevoie de reveniri.

Asemenea semnale, amenintari, din punctul meu de vedere, sunt in stil de-a dreptul mafiot. De ce spun asta? Pentru ca ar trebui sa-l consider pe Liviu Dragnea idiot ca sa cred ca nu poate evalua corect relevanta anumitor informatii pe care le-ar detine. Si nu il consider deloc idiot.

Deci ori nu stie nimic si blufeaza mafiot amenintand practic cu inventarea unor minciuni de tipul celor care sa nu poata fi decat infirmate, dar nu rasturnate factual pentru ca sunt doar un razboi de vorbe. De exemplu, povesti ca a porcului de la T14, lansata de Victor Ponta, nici macar nu prea au cum sa depaseasca stadiul de legenda tocmai pentru ca nu sunt probate.

Iar daca Liviu Dragnea stie intr-adevar ceva grav, daca detine vreo dovada a existentei si maleficitatii "statului paralel", faptul ca pana acum nu a facut-o publica este in primul rand incriminant pentru el insusi. Ar reprezenta nici mai mult nici mai putin decat o forma de complicitate.

Dar eu nici macar nu cred ca dl Dragnea ar vrea sa se duca la Comisia SRI. Sau ne imaginam ca a vrut si dl Manda s-a facut ca nu-l aude? Sa fim seriosi! Sigur ca dlui Dragnea ii convine sa proiecteze aceasta imagine de independenta si impartialitate a comisiei, dar asta nu inseamna ca si trebuie crezut.

Apoi, daca se duce trebuie sa spuna lucruri, ca altfel se face de ras. Si ce sa spuna? Ca a chefuit cu Coldea, ca a inchinat paharul cu Kovesi, ca a cantat colinde cu Maior? Indiferent daca este adevarat sau minte, cine credeti ca-l va astepta cu cutitele scoase la iesirea din sala comisiei? Ai lui.

Pentru ca o asemenea marturisire ar fi un autodenunt in privinta protectiei de care ar fi avut parte.

Ce vor gandi tovarasii de suferinta nu e greu de anticipat: adica in timp ce pe noi ne salta pe capete si intram in sir indian la beciul domnesc, cand noi nu visam decat catuse si dormeam cu bagajul facut, tu te trageai de bracinari cu "tortionarii" si iti negociai protectia? Adica, mai pe romaneste, ne vindeai la bucata?

Deja amenintarea lansata la televizor cu iz de santaj de Liviu Dragnea cred ca a cazut ca bolovanul in stomacul multor pesedisti: adica sugerezi ca aveai cu ce sa-i opresti, dar numai pentru tine, iar pe noi ne-ai lasat sa suferim? Negociezi doar pentru tine, pentru pielea ta?

Ca sa faci asa ceva si ca sa crezi ca va avea vreun efect, trebuie sa fii pe culmile disperarii. Si fix acolo cred ca e Liviu Dragnea, scrie Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...