Florica Cherecheş, aleasă preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale

Liberala Florica Cherecheş a fost aleasă, duminică, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale.


La Congresul Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) de la Palatul Parlamentului au participat aproximativ 1.200 de femei liberale.

Florica Cherecheş a obţinut 692 de voturi, iar contracandidata ei, Cristina Trăilă, 485 de voturi. Au fost înregistrate 39 de voturi nule.

Florica Cherecheş a susţinut moţiunea "Forţă în unitate", în timp ce Cristina Trăilă le-a prezentat colegelor sale moţiunea "Femeia liberală. Femeia Implicată. Femeia Puternică".

Deputatul PNL Florica Cherecheş a spus că va fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care doresc să fie active în politica românească.

"Sunt o femeie obişnuita din Oradea, sunt căsătorită, am patru copii şi o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. (...) Mi-am început cariera ca inginer, dar apoi a trebuit să mă tot reinventez (...) Mă lupt să dezvoltăm şcolile de meserii de care România are atât de multă nevoie, mă lupt să corelăm oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii ca să se poată angaja toţi absolvenţii şi să ne rămână copiii în ţară. (...) Vă promit că voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor sa fie active în politica românească. Vă asigur că vă voi fi lider, nu şef. Voi fi un lider care crede că forţa noastră vine din unitatea noastră", le-a spus Florica Cherecheş colegelor sale liberale.

Contracandidata sa, deputatul PNL Cristina Trăilă, a subliniat că "OFL nu poate fi o anexă a PNL" şi că "în politică trebuie să existe un parteneriat între femeie şi bărbat, aşa cum există în viaţa de zi cu zi".

"Familia şi Biserica sunt două noţiuni fundamentale. Să nu uitam că noi am susţinut Coaliţia pentru Familie şi, dacă într-o familie există un bărbat şi o femeie, şi în politică trebuie să existe şi bărbaţi, şi femei. (...) Astăzi suntem în Parlamentul României 20% femei şi poate că, dacă reprezentarea era una reală, Parlamentul nu arăta cum arată astăzi (...) Ceea ce ne lipseşte nouă astăzi în societatea românească este încrederea în oameni'', le-a spus Trăilă colegelor sale.

Florica Cherecheş a preluat ştafeta preşedinţiei OFL de la Cristina Trăilă.

OFL şi-a mai ales duminică, în cadrul Congresului, Comisia de arbitraj şi Comisia de regulament şi statut. De asemenea, urmează să fie aleşi prim-vicepreşedinţii, vice-preşedinţii pe domenii de activitate, vicepreşedinţii regionali şi membrii Biroului Politic Executiv. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri