Florida se pregătește să fie lovită de uraganul Idalia. Intensitatea lui a crescut la categoria 3 din 5

Florida se pregătește să fie lovită de uraganul Idalia. Intensitatea lui a crescut la categoria 3 din 5

Autorităţile din Florida au ordonat locuitorilor de pe coasta vestică a acestui stat american să îşi părăsească locuinţele înainte de sosirea, prognozată pentru miercuri, a uraganului Idalia, care a crescut în intensitate peste noapte şi este de aşteptat să lovească sud-estul Statelor Unite.

Uraganul va lovi SUA cu vânturi de până la 195 km/h FOTO arhivă Adevărul

Idalia este în prezent un uragan de categoria 3 pe scara Saffir-Simpson cu cinci trepte, şi este însoţit de vânturi de până la 195 km/h , a anunţat miercuri, la ora 06:00 GMT, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) într-o actualizare.

Un „uragan major" este o clasificare rezervată acestor fenomene meteorologice care depăşesc categoria 3 pe scara Saffir-Simpson. Aceste uragane pot să provoace distrugeri „devastatoare" şi „catastrofale", a precizat anterior NHC.

Apele calde ale Golfului Mexic au potenţialul de a duce la creşterea în intensitate a uraganului, care ar urma să atingă forţa extrem de periculoasă a categoriei 4 chiar înainte de a atinge zona de uscat pe coasta Floridei, însoţit de vânturi care ar putea atinge 209-251 km/h, a precizat NHC.

Valurile de furtună, care ar putea duce la creşteri ale nivelului apei de până la 3-5 metri în unele zone de coastă, riscă să provoace inundaţii dezastruoase .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat