Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat CCR în legătură cu protocoalele dintre Parchet și SRI

Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat CCR în legătură cu protocoalele dintre Parchet și SRI

Deputatul PSD Florin Iordache, delegat pentru o zi președinte al Camerei Deputaților de către Liviu Dragnea, a depus luni la CCR o sesizare prin care reclamă un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Parchetul general din cauza protocoalelor încheiate de Ministerul Public cu SRI, relatează  G4Media.ro .

”În data de 8 octombrie 2018, Curtea Constituțională a fost sesizată de către Președintele Camerei Deputaților cu o „cerere de soluționare a unui conflict juridic de natură constituțională dintre Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de-o parte, și Parlamentul României, Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe judecătorești, pe de altă parte”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CCR.

Potrivit sursei citate, ”a fost stabilit termenul de 22 octombrie 2018 înăuntrul căruia părțile aflate în conflict își pot exprima, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictului și a eventualelor căi de soluționare a acestuia”, urmând ca termenul pentru ședința de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară”.

G4Media.ro a scris anterior că CCR ar putea fi sesizată astăzi cu un nou conflict juridic între puteri, de această dată pe tema protocoalelor secrete încheiate între Parchetul General și Serviciul Român de Informații.

Surse din PSD au explicat pentru G4Media.ro că acesta este și motivul pentru care Liviu Dragnea și-a delegat către Florin Iordache atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților. ”Iordache va semna sesizarea către CCR azi (luni – n. red.). Dragnea l-a lăsat pe el președintele Camerei tocmai din acest motiv”, au explicat sursele citate. Potrivit acestora, sesizarea către Curte este aproape gata, juriștii partidului mai având de făcut doar retușurile finale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile, pentru data de 8 octombrie, vicepreşedintelui forului legislativ deputatul Florin Iordache, potrivit unei decizii apărute în Monitorul Oficial.

“În data de 8 octombrie 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia semnată de Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, și premierul Viorica Dăncilă a reclamat la Curtea Constituțională existența unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința modului de formare a completurilor de 5 judecători.

Solicitarea a fost făcută în repetate rânduri chiar de Liviu Dragnea, al cărui apel va începe luni, 8 octombrie. Dragnea a fost condamnat deja în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dăncilă acuză în sesizarea trimisă CCR că Înalta Curte și-a arogat competențe legislative prin faptul că nu pune în aplicare imediat prevederea din noua lege privind organizarea judiciară, potrivit căreia completurile de 5 judecători de la ÎCCJ se formează exclusiv prin tragere la sorți, fără a exista membri de drept.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante