Florin Piersic, supus unei operații dificile la Spitalul Foișor. Medicii au descoperit ce anume i-a provocat infecția generalizată

Florin Piersic, supus unei operații dificile la Spitalul Foișor. Medicii au descoperit ce anume i-a provocat infecția generalizată

Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, la Spitalul Foișor din București. Medicii au descoperit sursa infecției generalizate, care i s-a răspândit în organism. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a stat de vorbă cu actorul și a venit cu declarații despre starea sa de sănătate.

Florin Piersic, operat de urgență FOTO Facebook

Florin Piersic a fost supus unei operații dificile, joi seara, la Spitalul Foișor din Capitală. Medicii i-au îndepărtat proteza de la genunchi, care a fost identificată drept sursa infecției care s-a răspândit în întregul său organism.

Medicii au reușit să îi înlocuiască proteza de la picior, cea care a stat la baza infecției. Imediat după intervenția chirurgicală, actorul a fost transferat la Terapie Intensivă, potrivit declarațiilor reprezentanților spitalului.

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este stabilă

Operația a fost una complexă, însă evoluția postoperatorie pare să ofere speranțe. Actorul se află în prezent pe secția de Terapie Intensivă, iar starea sa este monitorizată îndeaproape de către echipa medicală.

Medicii au explicat că proteza îndepărtată fusese montată în 2019 și că aceasta devenise sursa infecției care a afectat sănătatea actorului.

În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis reprezentanții spitalului Foișor, conform Digi24.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, ar putea fi transferat la Institutul din Cluj Napoca, în condițiile în care există posibilitatea ca acesta să necesite un nou stimulator cardiac.

Alexandru Rafila l-a vizitat pe actor la spital

Înainte de operație, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila , l-a vizitat pe actor pentru a-i transmite susținere și încurajări.

„Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Antena 3 CNN.

Echipa medicală va continua să îl monitorizeze pe Florin Piersic și să îi ofere tratamentul adecvat pentru recuperare și îmbunătățirea stării sale de sănătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...