Florina Presadă, reacție la declarațiile Elenei Lasconi: „Arată inadecvarea în raport cu nevoile și așteptările societății românești”

Florina Presadă, reacție la declarațiile Elenei Lasconi: „Arată inadecvarea în raport cu nevoile și așteptările societății românești”

Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung Muscel, a mărturisit week-endul trecut în cadrul unei emisiuni că a votat pentru familia tradițională la referendumul din 2018.

Florina Presadă este director executiv ACCEPT FOTO arhiva personală

Iar declarațiile Elenei Lasconi au stârnit numeroase reacții pro și contra în ultimele zile.

Florina Presadă, fostă senatoare USR în mandatul 2016-2020 și directoare executivă a organizației ACCEPT, ce activează pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, a comentat pentru „Adevărul” declarațiile Elenei Lasconi.

Florina Presadă a demisionat din USR în februarie 2021, declarându-se dezamăgită de noua direcție a partidului.

„Declarația Elenei Lasconi, primărița USR la Câmpulung Muscel, conform căreia a votat Da la referendumul din 2018 organizat în urma inițiativei Coaliției pentru Familie, arată inadecvarea multora dintre politicienii români pentru peisajul politic european, dar și inadecvarea în raport cu nevoile și așteptările societății românești. În condițiile în care la nivel european se discută despre măsuri transfrontaliere pentru egalitate în drepturi și implementarea unei jurisprudențe CJUE și CEDO care așteaptă din partea statelor membre ale Uniunii Europene și Consiliului Europei recunoașterea și protecția legală a familiilor formate din persoane de același sex, o astfel de declarație te plasează în compania celor care promovează agenda Moscovei și te decredibilizează în raport cu partenerii europeni și marile familii politice din Parlamentul European”, spune Florina Presadă.

În opinia fostei senatoare USR, toate partidele democratice românești care vor veni să ceară votul românilor anul viitor ar trebui să ia act de faptul că românii trăiesc în familii mult mai diverse decât cele pe care și le imaginează șefii lor din birourile pe care le părăsesc doar pentru băi de mulțime controlate.

„Familiile românilor înseamnă și familii formate din persoane de același sex și e momentul ca statul român să le recunoască drept ceea ce sunt: familii întemeiate pe iubire, încredere și respect. De aceea, ACCEPT solicită în continuare căsătoria civilă pentru familiile formate din persoane de același sex, parteneriatul civil pentru toți cetățenii români, dar și recunoașterea familiilor de facto”, adaugă Florina Presadă.

Directoarea executivă de la ACCEPT solicită tuturor partidelor românești și candidaților acestora la alegerile europarlamentare și nu numai să ia act de nevoia recunoașterii și protecției legale a familiilor LGBT și cea a executării hotărârilor Curții de Justiție a Uniunii Europene și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului pe subiect, astfel încât România să intre în rândul țărilor Uniunii Europene unde drepturilor tuturor cetățenilor sunt respectate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene