Foarte interesant! China, lovitură cu manta în zona serviciilor secrete!

Foarte interesant! China, lovitură cu manta în zona serviciilor secrete!

Chen Xu, fost secretar de partid la una dintre cele mai prestigioase universități din China, a fost promovată în funcția de șef-adjunct al Departamentului de lucru din cadrul Frontului Unit, o agenție de spionaj axată pe răspândirea propagandei Beijingului, influențarea elitelor străine și cooptarea expatriaților chinezi. Serviciile de „intelligence” din NATO sunt în alertă maximă după ce s-a aflat că Chen are legături strânse cu americani influenți, inclusiv Stephen Schwarzman, CEO al Blackstone Group, o companie de investiții pe care Partidul Comunist Chinez a creditat-o cu suma de 3 miliarde de dolari în anul 2007, rezultând unul dintre cele mai mari IPO-uri din istorie.

Așadar, noul șef-adjunct al unei agenții de spionaj din China se învârte în cercurile elitei din SUA și Europa, având puternice legături cu magnați importanți, șefi de universități și alți membri de elită ai societății americane.

Cu ce se ocupă Departamentul de lucru al Frontului Unit

Potrivit unei analize făcute de americani în 2020, Departamentul de lucru al Frontului Unit (UFWD) derulează o serie de operațiuni care includ „utilizarea violenței fizice, furtul de informații private, spionajul și sabotajul, interferențe în afacerile politice interne ale altor state”. În schimb, în viziunea lui Xi Jinping, UFWD reprezintă „o armă magică pentru realizarea marii întineriri a națiunii chineze”.

Însă cele mai recente operațiuni de spionaj derulate de Beijing au sporit îngrijorarea Occidentului cu privire la penetrarea inclusiv a Alianței Nord-Atlantice. În America, FBI a acuzat cinci cetățeni chinezi de comiterea unor infracțiuni transfrontaliere, iar unele l-au vizat chiar pe un candidat la Congresul SUA (alegerile sunt programate în toamna acestui an). Iar anunțul DoJ (Departamentul de Justiție) vine la doar două luni după ce MI5 (serviciul de securitate britanic) a acuzat-o pe avocata Christine Ching Kui Lee că ar fi agent operativ al Diviziei UFWD din spionajul chinez. Ea a acționat la Londra în scopul de a penetra Camera Comunelor, folosind inclusiv mituirea unor politicieni englezi!

Blackstone, poarta de intrare în SUA

Revenind la Chen Xu, CIA atrage atenția că noul șef-adjunct al UFWD a petrecut ani de zile cultivând relații cu politicieni americani, lideri din comunitatea chinezo-americană, asociații studențești și oameni de afaceri din elita SUA, cum ar fi CEO-ul Grupului Blackstone, Stephen Schwarzman.

De fapt, legăturile controversatului miliardar Schwarzman cu PCC au început cu mulți ani în urmă. Prezent pe piața locală încă din 1990, șeful Blackstone a deschis în 2007 a doua sucursală, în Hong-Kong, moment în care îl cunoaște pe Antony Leung, cu care dezvoltă o puternică relație de prietenie. Înainte de a conduce biroul din Hong Kong al Blackstone, Leung a fost angajat ca secretar financiar al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong. Cei doi au pus la cale un plan prin care PCC a creditat cu 3 miliarde de dolari compania Blackstone (în iunie 2007), o lovitură uriașă pe piața de capital, care a reașezat palierele puterii în finanțele din America. Astăzi, veniturile curate ale Blackstone trec de 20 miliarde de dolari/an, iar gigantul se descrie ca fiind „cel mai mare proprietar de bunuri imobiliare și comerciale la nivel global”.

Agățându-se de Blackstone, Chen Xu a reușit să pătrundă în rândul elitei americane, unde și-a dezvoltat o serie de relații la cel mai înalt nivel. În calitate de secretar de partid al Universității Tsinghua, i-a conferit lui Vladimir Putin o diplomă onorifică (în 2019), el fiind cel care a prezidat ceremonia la care a luat parte inclusiv liderul suprem al Chinei, Xi Jinping. SURSA: National.ro


Chen Xu


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina