Foarte INTERESANT! Germania a trimis la București un ambasador cu experiență pe Rusia!

Foarte INTERESANT! Germania a trimis la București un ambasador cu experiență pe Rusia!

Foarte interesant! Germania a trimis la București un ambasador cu experiență pe Rusia! Ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, l-a primit marti pe noul ambasador al Republicii Federale Germania in Romania, Cord Meier-Klodt, in vederea inmanarii copiilor scrisorilor de acreditare. Acesta fusese numit, in 1 ianuarie 2016, reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare in criza transnistreana.

Pe agenda discutiilor au figurat, potrivit unui comunicat ala MAE, "principalele provocari cu care se confrunta, in prezent, Uniunea Europeana si perspectivele consolidarii proiectului european".

Cord Meier-Klodt s-a nascut in 1958 la Hamburg si a urmat studii de filosofie si de limbi romanice la Universitatea din acelasi oras, in Paris si in Grenoble (sursa - wikipedia).

A fost prim secretar al ambasadei din Ghana si, in perioada 1992 - 1995, seful consulatului Germaniei la Sankt Petersburg. Ulterior, a fost consilierul misiunii permanente pe langa Organizatia Natiunilor Unite, la New York.

Intre 2002 si 2005, a fost seful biroului de presa si relatii publice al Ambasadei Germaniei in Moscova.

In 1 ianuarie 2016, a fost numit reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare in criza transnistreana, cand Germania a exercitat presedintia Organizatiei.

Formatul "5+2" reuneste la masa negocierilor reprezentantii Ucrainei, Federatiei Ruse, OSCE, Republicii Moldova si administratiei de la Tiraspol, precum si ai UE si SUA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”