Foarte interesant! În timp ce PSD câștiga alegerile, în decembrie 2016, „câștiga” și Toader un Touareg gratuit de la SRI!

Foarte interesant! În timp ce PSD câștiga alegerile, în decembrie 2016, „câștiga” și Toader un Touareg gratuit de la SRI!

Foarte interesant! În timp ce PSD câștiga alegerile, în decembrie 2016, „câștiga” și Toader un Touareg gratuit de la SRI! SRI precizează că autoturismul cu care a circulat Tudorel Toader a fost donat Universității din Iași în decembrie 2016 după ce a fost scos din uz.

Serviciul Român de Informații a explicat vineri că autoturismul VW Touareg cu care a circulat Tudorel Toader în 2016 și 2017 a fost transmis, gratuit, în urmă cu doi ani Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, după ce a fost scos din uz, transmite Agerpres.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achiziţionat în anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fără TVA, în urma finalizării unei proceduri de achiziţie prin licitaţie deschisă.

“Autovehiculul a fost scos din funcţiune la momentul îndeplinirii condiţiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe. În acest context, în conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, Serviciul Român de Informaţii a iniţiat demersurile în vederea transmiterii, fără plată, către o altă instituţie publică, a autovehiculului, potrivit dispoziţiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-menţionată”, arată SRI vineri, la solicitarea AGERPRES.

Conform sursei citate, în baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevăzut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor două instituţii şi semnat la 13 decembrie 2016.

În 2016, la zece luni după ce a fost ales rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a primit spre folosință, prin intermediul universității, de la SRI, un autoturism Volkswagen Touareg, scrie Newsweek.

Aceasta a devenit mașina de serviciu a rectorului, fiind utilizată de Toader și în primele luni de mandat ca ministru al Justiției. În martie 2017, el a fost filmat la volanul acestui Touareg în timp ce ieșea din curtea Guvernului trecând peste o linie continuă.  În prezent maşina stă în majoritatea timpului în mini-parcarea din fața Corpului A al universității ieșene.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…