Foarte interesante amănunte!/Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

Foarte interesante amănunte!/Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii au obiceiul să tragă după ținte false și să se omoare între ei („friendly fire”), arată o analiză a Royal United Services Institute (RUSI), citată de The Times.

„Într-un caz, forțele ucrainene și-au deghizat bazele aeriene făcând fotografii ale hangarelor aruncate în aer, imprimând modelele rezultate pe foi mari și plasându-le peste avioane de luptă ca o formă de camuflaj.

În imposibilitate de a afla cum zburau încă piloții ucraineni, având în vedere presupusa distrugere a bazelor aeriene, forțele ruse au speculat că Kievul ar fi putut construi un aeroport subteran elaborat pentru a le permite piloților lor să decoleze”, arată publicația britanică.

Rușii au obiceiul să se omoare între ei, așa-numitul „friendly fire”

„Fratricidul a fost o problemă larg răspândită pentru forțele ruse în timpul invaziei lor în Ucraina. Acest fenomen a apărut în toate categoriile de arme. Apărarea antiaeriană rusă a tras în mod regulat avioane prietene.

Când trupele ruse se abat de la axele atribuite sau acțiunile lor se desincronizează, ele sunt adesea lovite de propria artilerie. Unități rusești aflate pe un teren complex au fost, de asemenea, implicate în schimburi de focuri între propriile poziții”, arată RUSI.

Institutul arată că militarilor ruși de pe front le lipsesc abilități de bază, precum citirea unei hărți.

„În unitățile de pe front, citirea hărților și alte abilități de bază ale soldaților nu sunt bine înțelese, ceea ce duce la dezorientare și, prin urmare, la o tendință de a identifica greșit sursele de foc.

Loviturile de artilerie asupra propriilor forțe au apărut fie deoarece au fost detectate unități în retragere și au fost considerate ostile pe baza direcției lor de deplasare, fie pentru că loviturile planificate în prealabil au surprins unități care s-au deplasat mai încet sau mai repede decât se planificase”, scrie acest institut.

„Dincolo de erorile sub-tactice descrise mai sus, fratricidul este o problemă sistemică între sisteme rusești”, se mai arată în raport.

De exemplu, sistemul Khibiny EW -un sistem de contramăsuri electronice din perioada URSS – montat pe o serie de avioane rusești, detectează automat radarele și le întrerupe. Din nefericire pentru ruși, tinde să facă faceți acest lucru și altor aeronave rusești.

Raportul notează că forțele ruse au irosit muniție în încercările de a distruge Himars, lansatoarele de rachete fabricate de SUA.

„Înșelăciunea a reușit împotriva forțelor ruse la toate eșaloanele și în toate cele trei ramuri ale armatei”, potrivit raportului, printre autorii lui fiind Oleksandr Danylyuk și Mykhaylo Zabrodskyi, ambii implicați în organizarea apărării Kievului.

Orașe întregi lipseau de pe hărțile rușilor

„În timpul înaintarii asupra Kievului la începutul războiului, soldaților ruși «le-a lipsit o înțelegere clară a locului în care se aflau. Orașe întregi nu existau când au fost făcute hărțile pe care le foloseau», se spune în raport.

Analiza adaugă un avertisment cu privire la capacitatea armatei ruse. La începutul războiului, Ucraina avea 900 de tancuri, comparativ cu 2.800 sub comanda rusă și alte 400 operate de aliații ruși din regiunea Donbas.

Documentul avertizează că Moscova încă își consideră soldații ca pe o „resursă inepuizabilă care trebuie consumată” – chiar dacă, având o populație îmbătrânită, Rusia nu va putea forma armate mari în viitor – întrucât cultura rusă «nu pune o mare parte din valoare asupra vieții umane»”, scrie The Times.

„Există percepția că forțele armate ale Federației Ruse sunt incompetente din punct de vedere sistemic, iremediabil corupte, că armele lor sunt ineficiente și nesigure și că forțele sale sunt incapabile să se adapteze. Această narațiune este periculoasă, atât pentru că este inexactă, cât și pentru că încurajează automulțumirea”, concluzionează raportul. SURSA: defapt.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...