Foarte interesante amănunte!

Foarte interesante amănunte!

1. Asa incet, pe surse vin știrile. Se pare ca în atacul asupra bazei militare rusesti din Crimeea au fost distruse zeci de avioane. Este o lovitura colosala cel puțin comparabila cu scufundarea navei amiral Moskva. Oricum rusii nu au reușit sa obțină supremația aeriana iar lovitura asta ii lasă vulnerabili pentru viitorul contra atac ucrainean către flancul sudic. A
2. Sunt tot mai multe voci care cer restricționarea totala a accesului cetățenilor rusi în tot spațiul occidental. Nu înțeleg cum de acest lucru nu se întâmplă deja. Rusii trebuie sa simtă brutal consecințele mentalității imperialiste și ale propriilor alegeri politice. Mor femei și copii nevinovati în Ucraina, milioane de oameni cu viețile distruse și rusii relaxați în concediu în Europa? No way. Sa meargă în Siberia ca e frumos și acolo.
3. Marea Britanie este o tara incredibila. Am subestimat masiv ce poate face aceasta tara pe care am înjurat-o de multe ori. Aproape Ie-am iertat toate înjurăturile din presa la adresa romanilor ? Oricum ar fi, prefer oricând un astfel de partener care mai înjura dar care face treaba excelenta decât un molau mare care tace și nu face nimic. Multe lucruri se clarifica acum începând de la Brexit la ieșirea SUA din Afganistan, la non combatul din Siria. Toate au o logica.
4. Faptul ca SUA au trimis-o pe Pelosi în Taiwan are o semnificație profunda. Este un semn extraordinar de bun ca rusii pierd teren în Ucraina. Probabil ca americanii considera Rusia un capitol încheiat militar și acum au trecut la cealaltă problema. Chinei I s-a trasat o linie roșie clara și nu va avea curajul sa o depășească. Excelent jocul diplomatic american dar ce ma bucura pe mine in special este faptul ca SUA nu mai considera ca Rusia este vreun pericol. Altfel nu ar fi inflamat tensiunile cu China. Faptul ca se concentrează pe capitolul China înseamnă game over in Ucraina. Și asta nu poate fi decât o veste excelenta pentru România.
5. Asa cum spuneam și în postarea precedenta, riscul cu Rusia este sa se comporte ca un terorist nuclear. Cred ca aceasta este ultima carte pe care o mai are Putin. Vom vedea daca va merge pana la capăt cu amenințările nucleare sau cu "accidentul nuclear". Dacă face asta Rusia va rămâne o amintire urata a istoriei.
A și mai e ceva. Cred ca suntem prea toleranți cu trompetele Rusiei din presa și de pe rețelele de socializare. Confundam libertatea de exprimare cu libertatea de propaganda.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria