Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Controversatul paznic al pușculiței cu 400.000 euro a lui George Simion: Eugen Popescu, fondatorul Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), are o diplomă dubioasă obținută în Canada, a obținut sponsorizări de la oamenii SIE și a fost înalt funcționar de stat, specialist în Diaspora, scrie defapt.ro .

Foto: Blog Dan Tanasă

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni este cea care, chiar potrivit declarațiilor lui Simion, a gestionat darul de 400.000 de euro de la nunta liderului AUR. Defapt.ro a scris că prin intermediul aceleiași fundații, liderul AUR a plătit trupa Phoenix.

Controversatul paznic al pușculiței cu 400.000 euro a lui Simion

Potrivit propriilor declarații, Eugen Popescu a fost elev al liceului militar de la Breaza, a urmat apoi cursurile școlii de ofițeri de radiolocație de la Brașov, dar a abandonat din motive medicale.

În 1991 a plecat în Canada – „din motive strict personale și familiale” – și s-a întors în 1996 cu o diplomă de bioenergetician și homeoterapeut de la un așa-zis Colegiu de Medicină Alternativă din Canada. Universitatea din oradea îi recunoaște studiile și i le echivalează cu cele de kinetoterapeut.

Diploma nuturopatului Popescu Sursa: cetateanul.net

Cu această diplomă, Popescu este angajat, în 2001, la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, unde ajunge chiar pe funcția de director. În 2016, în guvernarea Cioloș, este numit chiar director al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni. După două luni este dat afară, dar contestă decizia și câștigă în instanță , așa că este repus în funcție.

În 2016, actualul lider AUR, Dan Tanasă, a atacat dur concedierea lui Popescu de la Institutul Hurmuzachi și a scris pe blogul său: „ Ce servicii secrete străine lucrează pentru plecarea directorului general din fruntea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”?

Ultima declarație de avere depusă de funcționarul Popescu este din aprilie 2021, când consemnează eliberarea din funcția de consilier al Secretariatului General al Guvernului. La acel moment, SGG îi plătea despăgubiri de peste 100.000 de lei.

Legătura lui Popescu cu Eugen Simion este prin fundația sa, FNRP, care editează site-ul pro-AUR Romanian Global News (RGN Press). RGN Press are sponsorizări de la Tarom și de la clinica lui Gigi Becali, ImunoMedica.

Oamenii SIE au pompat bani în fundația lui Simion

Site-ul Captura.ro a scris, în august 2022, că RGN Press prima bani și de la Romaqua, „compania care îmbuteliază apa minerală Borsec (…), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj”. Cel care administrează Romaqua este generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 – 2005). Angajat la Romaqua este, potrivit Captura, și fostul consul al României la Hong Kong, Ioan Păun – care ar fi și general SIE – cel care a supravegheat trimiterea în ţară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro, destinate familiei lui Adrian Năstase.

Oficial, potrivit CNSAS, Eugen Popescu a fost urmărit de Securitate, între 1981 și 1982, pentru legături cu străinii. Nu este clar cum, având un asemenea dosar, a fost primit la școala de ofițeri de radiolocație.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?