Focar de pneumonie în Italia - Autorităţile suspectează o sursă de apă contaminată

Focar de pneumonie în Italia - Autorităţile suspectează o sursă de apă contaminată

Autorităţile sanitare investighează un focar de pneumonie în nordul Italiei, care ar fi putut fi cauzat de o sursă de apă contaminată, informează luni DPA.

Cazurile de pneumonie au fost detectate într-o zonă situată la aproximativ 100-120 de kilometri est de Milano, care se întinde până la 60 de kilometri sud de Lacul Garda, o destinaţie populară în rândul turiştilor.

De la începutul lunii, în spitalele din provinciile Brescia şi Mantua au fost identificaţi 138 de pacienţi cu pneumonie, a declarat luni pentru DPA Loredana Bello, o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare regionale.

Două persoane au fost diagnosticate cu legioneloză - o formă severă de pneumonie cauzată de bacteria Legionella, transmisă prin particule de apă - a adăugat purtătoarea de cuvânt.

"Depunem eforturi intense pentru pentru a încerca să aflăm originea acestor # cazuridepneumonie", a scris duminică pe Twitter comisarul regional pentru sănătate, Giulio Gallera.

Au fost efectuate peste 52 de verificări ale calităţii apei în reţeaua publică de alimentare cu apă şi în locuinţele private, iar rezultatele sunt aşteptate în câteva zile, a indicat acesta într-un interviu pentru RAI.

Între timp, localnicii au fost îndemnaţi să ia măsuri de precauţie, cum ar fi curăţarea filtrelor de apă şi evitarea duşurilor cu ferestrele închise.

Apa contaminată cu Legionella este periculoasă atunci când este inhalată - ceea ce s-ar putea întâmpla dacă aburii unui duş fierbinte nu ar fi dispersaţi de aerul curat -, însă consumul său nu este periculos pentru sănătate deoarece nu există contact direct cu plămânii, explică DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale