Focar de SARS-CoV-2 în Colonia Bod, judeţul Braşov, în rândul unor lucrători în construcţii veniţi din India

Focar de SARS-CoV-2 în Colonia Bod, judeţul Braşov, în rândul unor lucrători în construcţii veniţi din India

Autorităţile sanitare investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, care provin din India, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Ancheta este derulată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Potrivit MS, este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei sunt testate negativ.

INSP a fost informat joi că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă "indiană", B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, pe 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…