Focar de SARS-CoV-2 în Colonia Bod, judeţul Braşov, în rândul unor lucrători în construcţii veniţi din India

Focar de SARS-CoV-2 în Colonia Bod, judeţul Braşov, în rândul unor lucrători în construcţii veniţi din India

Autorităţile sanitare investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, care provin din India, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Ancheta este derulată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Potrivit MS, este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei sunt testate negativ.

INSP a fost informat joi că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă "indiană", B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, pe 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.

DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”