Focuri de artificii spectaculoase la Sydney pentru celebrarea trecerii în noul an

Focuri de artificii spectaculoase la Sydney pentru celebrarea trecerii în noul an

Peste un milion de oameni au asistat la spectacolul pirotehnic de la miezul nopții în portul din Sydney, unde zeci de mii de artificii au umplut cerul nopții pentru a celebra trecerea în 2017, relatează 9news.com.au.

Potrivit Daily Mirror, organizatorii au promis cele mai spectaculoase focuri de artificii din istorie și cu siguranță nu i-au dezamăgit nici pe cei prezenți și nici sutele de milioane de oameni care au urmărit evenimentul pe internet.

Cu câteva ore înainte de miezul nopții, sutele de mii de persoane prezente au aclamat în portul din Sydney în momentul în care artificii violete au fost lansate spre cer în sunetele melodiei lui Prince "Purple Rain", un omagiu adus superstarului care a murit în 2016. Un alt artist care a murit în 2016 și a fost omagiat cu acest prilej este David Bowie, care a locuit zece ani la Sydney.

Spectacolul a fost programat ca un preludiu al artificiilor de la miezul nopții, în jurul orei locale 21.00 (10.00 GMT), pentru a le permite copiilor să participe și ei la celebrarea Revelionului.

"A fost o priveliște fantastică și atât de frumoasă deasupra portului, cu focurile de artificii care se reflectau în apă și toți oamenii care aclamau", a declarat Anna Fassbinder, de 18 ani, din Koln, Germania.

Evenimentul care suscită anual un interes enorm a necesitat o planificare minuțioasă, scrie DPA. Accesul în cele mai râvnite locuri pentru a urmări focurile de artificii la opera din Sydney se obține acum pe bază de bilet și sute de oameni au dormit în apropiere pentru a prinde cele mai bune locuri la deschiderea porților, sâmbătă dimineață.

Interesul a fost la fel de mare și în zona portului, unde oamenii s-au instalat cu corturile încă de vineri, înainte de apusul soarelui.

În jur de 1.000.000 de oameni erau așteptați să asiste la focurile de artificii din port, spectacol care a costat municipalitatea șapte milioane de dolari australieni (5,04 dolari americani). Potrivit organizatorilor, showul din acest an a fost cel mai mare din istorie, cu peste 100.000 de artificii lansate.

În Noua Zeelandă, una din primele țări care a trecut în noul an, Max Key, fiul fostului premier John Key, a fost DJ-ul care a difuzat muzica pentru focurile de artificii care au durat cinci minute și care au fost lansate de pe Sky Tower din Auckland, o clădire de peste 320 de metri înălțime.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Putin a comandat două avioane pentru „sfârșitul lumii”