Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu ASF, privind onorariul administratorului FP

Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu ASF, privind onorariul administratorului FP

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a câștigat definitiv procesul inițiat de Fondul Proprietatea (FP), prin care acesta a solicitat ASF să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd., informează un comunicat al casei de avocatură Mușat & Asociații, remis, miercuri, AGERPRES.

'Litigiul a fost inițiat în anul 2012, la doi ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton și Fondul Proprietatea, când acționarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispozițiilor legale. Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanță deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară', informează Mușat & Asociații, care a reprezentat ASF.

Potrivit casei de avocatură, după mai bine de trei ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în mod definitiv acțiunea promovată de Fondul Proprietatea, după ce "și Curtea de Apel București a considerat neîntemeiate pretențiile Fondului'.

"Dincolo de verdictul final, apreciem că instanțele au avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza o problematică deosebit de complexă pentru lămurirea unor chestiuni de drept dificile și cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare și funcționare a Fondului Proprietatea și din atribuțiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are față de această societate', a declarat Gheorghe Buta, co-managing partner Mușat & Asociații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...