Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu ASF, privind onorariul administratorului FP

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a câștigat definitiv procesul inițiat de Fondul Proprietatea (FP), prin care acesta a solicitat ASF să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd., informează un comunicat al casei de avocatură Mușat & Asociații, remis, miercuri, AGERPRES.

'Litigiul a fost inițiat în anul 2012, la doi ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton și Fondul Proprietatea, când acționarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispozițiilor legale. Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanță deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară', informează Mușat & Asociații, care a reprezentat ASF.

Potrivit casei de avocatură, după mai bine de trei ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în mod definitiv acțiunea promovată de Fondul Proprietatea, după ce "și Curtea de Apel București a considerat neîntemeiate pretențiile Fondului'.

"Dincolo de verdictul final, apreciem că instanțele au avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza o problematică deosebit de complexă pentru lămurirea unor chestiuni de drept dificile și cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare și funcționare a Fondului Proprietatea și din atribuțiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are față de această societate', a declarat Gheorghe Buta, co-managing partner Mușat & Asociații.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X