Football Leaks: Mourinho a plătit peste 26 milioane euro impozit în Spania, afirmă impresarul portughezului

Football Leaks: Mourinho a plătit peste 26 milioane euro impozit în Spania, afirmă impresarul portughezului

Antrenorul Jose Mourinho, "care a trăit în Spania din iunie 2010 până în mai 2013, a plătit peste 26 milioane euro impozit" către fiscul din această țară, a asigurat societatea care reprezintă interesele tehnicianului portughez, Gestifute, condusă de cunoscutul impresar Jorge Mendes, într-un comunicat dat publicității marți seara.

Superstarurile fotbalului Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid, și Jose Mourinho, tehnicianul care pregătește în prezent echipa engleză Manchester United, sunt acuzați că ar fi recurs la diverse manevre pentru a se sustrage de la plata datoriilor către fisc, în cadrul unei anchete denumite "Football Leaks", inițiată de 12 publicații europene.

Gestifute a precizat, totodată, că Mourinho a fost taxat "în medie cu peste 41%" din venituri, asigură în comunicatul său că "guvernul spaniol, prin intermediul autorităților sale fiscale, a certificat" faptul că antrenorul portughez "este la zi cu obligațiile sale fiscale".

EIC ('European Investigative Collaborations') consorțiul mass-media care a analizat documentele din "Football Leaks', l-a acuzat vineri pe Mourinho că ar fi ascuns de fisc suma de 12 milioane euro, prin intermediul unui cont elvețian deținut de o societate paravan înmatriculată în Insulele Virgine britanice.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”