Forța armată a Rusiei e din ce în ce mai golită de conținut. Nivelul de luptă degradat e nesustenabil pe termen lung - evaluare britanică

Forța armată a Rusiei e din ce în ce mai golită de conținut. Nivelul de luptă degradat e nesustenabil pe termen lung - evaluare britanică

Forța de luptă a Rusiei este tot mai degradată și a folosit elementele de bază din șase corpuri de armată pentru un succes tactic la Severodențk, operând cu un nivel degradat de eficacitate ce nu este sustenabil pe termen lung, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață, scrie Hotnews.

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Forțele ucrainene continuă să își consolideze pozițiile pe zone mai înalte din orașul Lyschansak, după ce s-au retras din Sieverodonetsk.
  • Trupele de apărare continuă să perturbe comanda și controlul rusesc prin lovituri reușite în spatele liniilor rusești.
  • În perioada 24-26 iunie, Rusia a lansat valuri neobișnuit de intense de lovituri pe teritoriul Ucrainei, folosind rachete cu rază lungă de acțiune. Aceste arme au inclus, foarte probabil, rachete AS-4 KITCHEN din epoca sovietică și rachete mai moderne AS-23a KODIAK, lansate atât din spațiul aerian al Belarusului, cât și din cel al Rusiei.
  • Aceste arme au fost concepute pentru a ataca ținte de importanță strategică, dar Rusia continuă să le folosească în număr mare pentru a obține avantaje tactice.
  • În mod similar, a pus în teren elementele de bază din șase armate diferite, dar a obținut doar un succes tactic la Severodonețk.
  • Forțele armate rusești sunt din ce în ce mai golite de conținut. În prezent, acestea acceptă un nivel de eficacitate de luptă degradată, care este probabil nesustenabil pe termen lung.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”