Forțele irakiene au eliberat 80% dintr-un oraș strategic la est de Mosul (EFE)

Forțele irakiene au eliberat 80% dintr-un oraș strategic la est de Mosul (EFE)

Forțele antiteroriste irakiene au eliberat circa 80% din teritoriul orașului strategic Bartella, situat la câțiva kilometri est de Mosul, a declarat vineri, pentru EFE, un comandant al acestor forțe, colonelul Fadel Barwari.

În restul de 20% continuă să existe focare de rezistență a extremiștilor, a adăugat sursa citată.

Trupele irakiene au reușit această înaintare în ultimele ore, după ce joi reușiseră preluarea centrului localității, relevă EFE.

Bartella este un punct strategic al ofensivei asupra Mosulului pentru că este considerat principala linie defensivă a grupării Stat Islamic, orașul încrucișând un drum major de acces spre fieful jihadist.

Această ofensivă coincide cu un atac comun, pe trei fronturi diferite, la est și nord de Mosul, ale forțelor kurde peshmerga.

Conform lui Barwari, aceste trupe au înconjurat vineri în întregime zona Bashiqa, la est de Mosul, și așteaptă întăriri pentru a pătrunde acolo.

Aceasta este cea de-a cincea zi a ofensivei de recucerire a Mosulului, susținută de forțele irakiene și kurzii peshmerga.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!