Forțele Navale Române vor drone marine de suprafață și drone submarine

Forțele Navale Române vor drone marine de suprafață și drone submarine

Șeful Direcţiei Generale pentru Armamente a Ministerului Apărării Naționale (MApN), generalul-locotenent inginer Teodor Incicaş, a declarat în emisiunea „Euroatlantica“, faptul că având în vedere războiul din Ucraina și extensia acestuia în Marea Neagră, Forțele Navale sunt interesate, mai nou, de drone maritime de suprafață și de drone submarine, între altele.

Dronă navală ucraineană FOTO Captură Video

Astfel, este vorba despre „anumite programe la care Forțele Navale lucrează intens şi a căror iniţiere o sperăm în curând, inclusiv achiziţia, mă refeream în special la ceea ce înseamnă drone maritime, fie în ceea ce noi numim echipamente autonome la suprafaţă, fie la echipamente autonome sub apă“, a declarat oficialul MApN.

Performanțele

Astfel de nave sunt foarte eficiente în luptă, iar o ultimă victimă ar fi corveta rusească Serghei Kotov. Vasul rusesc a fost scufundat de o dronă maritimă kamikaze de înaltă tehnologie, botezată Magura V5, concepută şi fabricată în Ucraina. Ucraina afirmă că este prima ţară din lume care a pus pe picioare o unitate special dedicată producţiei de drone maritime în scopuri militare. „Cum funcționează navele de suprafață ucrainene fără echipaj? Astfel de dispozitive pot atinge viteze de până la 80 km/h, iar costul lor ajunge la 250.000 de dolari. Aceasta este o amenințare directă la adresa podului din Crimeea și a navelor Flotei ruse din Marea Neagră“, au scris iniţiatorii şi coordonatorii proiectului „Army of Drones“, conform defenseromania.ro . Ucraina are la dispoziție nave de suprafață fără echipaj/drone maritime kamikaze cu o lungime de 5,6 metri și o greutate de 1 tonă. O astfel de dronă poate transporta o sarcină utilă de 200 kg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?