Forțele SUA le-au prevenit pe cele ruse de atacul cu rachete asupra bazei aeriene din Siria (Pentagon)

Forțele SUA le-au prevenit pe cele ruse de atacul cu rachete asupra bazei aeriene din Siria (Pentagon)

Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat vineri dimineața de Reuters.

Informând reporterii asupra operațiunii, Davis a declarat că armata SUA a avut "multiple" conversații joi cu forțele ruse înaintea atacului, folosind o linie de comunicații stabilită anterior și care servea la prevenirea unei confruntări accidentale în Siria în timpul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.

Rusia a eșuat în privința responsabilităților sale în Siria, a acuzat joi (ora locală) secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizată în avans de lovitura americană asupra unei baze siriene pentru a evita ca militarii săi de pe teren să fie afectați, transmite AFP.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat că a ordonat un atac militar asupra "aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic" și a chemat "toate națiunile civilizate" să acționeze pentru a pune capăt "masacrului și băii de sânge" din această țară , transmit vineri dimineața EFE și AFP.

Lovitura a fost efectuată cu "59 de rachete", a arătat un responsabil al Casei Albe , citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este "asociată programului" sirian de arme chimice și "direct legată" de evenimentele "oribile" de marți.

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?