Forţele ucrainene livrează muniţii şi alte provizii apărătorilor de lângă Bahmut. Și răniții sunt evacuați din oraș

Forţele ucrainene livrează muniţii şi alte provizii apărătorilor de lângă Bahmut. Și răniții sunt evacuați din oraș

Forţele ucrainene din afara oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei reuşesc să ţină unităţile ruse la distanţă, astfel că muniţii, alimente, echipamente şi medicamente pot fi livrate apărătorilor, a anunţat armata ucraineană sâmbătă, informează Reuters, citată de Agerpres.

Artileria ucraineană în Bahmut FOTO EPA-EFE

De asemenea, în cel mai recent raport al său privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineană susţine că a ucis 193 de ruşi şi a rănit alţi 199 în timpul luptelor de vineri. Rusia a făcut din capturarea oraşului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei.

Oraşul a fost în mare parte distrus în luptele care durează de luni de zile, timp în care Rusia a lansat asalturi repetate.

"Reuşim să livrăm muniţiile, hrana, echipamentele şi medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reuşim să scoatem răniţii noştri din oraş", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Serhii Cerevatîi la postul de televiziune ICTV.

Forțele pro-Kiev au doborât două drone

Potrivit lui Cerevatîi, trupele de recunoaştere şi contra-artileria armatei ucrainene ajută să fie menţinute deschise unele drumuri spre oraş. Alături de pagubele grele provocate inamicului, forţele pro-Kiev au doborât două drone şi au distrus cinci depozite de muniţii ale acestuia, vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, precizează Reuters.

Duminica trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că trupele ruse au înregistrat mai mult de 1.100 de morţi în mai puţin de o săptămână de lupte în şi lângă oraşul Bahmut.

Lupta pentru Bahmut, un oraș mort: cum au evoluat tacticile rușilor. „Devin mai deștepți, mă sperie“

Bahmut este un oraș despre care puțini spun că ar conta din punct de vedere strategic, dar pentru care zeci de mii de oameni au murit, în luptă. Atacurile au început în urmă cu mai bine de șapte luni și este cea mai lungă bătălie din războiul Rusia-Ucraina, de până acum.

Două brigăzi ale armatei ucrainene, care apără flancul sudic al orașului, au oferit jurnaliștilor BBC acces la pozițiile lor, săptămâna trecută, în timp ce luptele aprige au continuat inclusiv în împrejurimi ale orașului Bahmut.

De luni de zile, soldații încearcă să țină piept atât cu forțelor obișnuite ale armatei ruse, cât și prizonierilor recrutați de grupul militar privat Wagner. Trupele spun că victimele rușilor le depășesc cu mult pe ale lor, dar inamicul folosește noi tehnici pentru a încerca să cucerească orașul și zonele rurale din jur.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…