Fost colonel FSB, despre retragerea forțelor invadatoare din Izium: „Foarte bine. Ar fi fost la limita crimei”

Fost colonel FSB, despre retragerea forțelor invadatoare din Izium: „Foarte bine. Ar fi fost la limita crimei”

Igor Ghirkin, fostul lider al spionajului rusesc, a afirmat pe contul său de Telegram că este bine că armata președintelui rus Vladimir Putin s-a retras din Izium, în ciuda faptului că acest lucru implică pierderi mari de echipamente și militari.

Igor Ghirkin este un veteran al armatei ruse și fost colonel FSB. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Ghirkin, care utilizează și numele de Strelkov, este un veteran al armatei ruse și fost colonel FSB ce a jucat un rol decisiv în anexarea Crimeei și apoi în Donbas, unde a fost în fapt șef al forțelor militare proruse.

Potrivit mai multor informații, trupele noastre au abandonat Izium în grabă. Dacă acest lucru este adevărat (confirmat de mai multe surse), atunci:

Bine că este așa - în condițiile în care chiar de ieri ultimul drum de acces se afla sub focul direct al inamicului și sub amenințarea interceptării sale directe - a risca o încercuire completă și inevitabila înfrângere ulterioară ar fi fost culmea aventurismului, la limita crimei.

O retragere pripită va duce în mod inevitabil la pierderi mari de echipament și dotări și - normal - la pierderi de personal din rândul trupele care se retrag.

Toate stocurile (militare) de pe terenul de luptă vor fi abandonate - adică după ce vor părăsi poziția trupele noastre se vor afla în lipsă acută de muniție, combustibil și lubrifianți și tot ce au nevoie și, prin urmare, nu vor putea lupta imediat.

În ciuda acestui fapt, retragerea grupării încercuite este o decizie corectă din punct de vedere strategic, în ciuda tuturor pierderilor asociate. Unitățile și formațiunile păstrate - după reorganizare și întărire - vor putea lupta din nou. Dar acest lucru nu înlătură problema celor responsabili pentru încercuire și înfrângere”, se arată în postarea publicată pe contul său de Telegram , unde are peste 500.000 de urmăritori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea