Fost șef al Armatei SUA în Europa, despre riscul ca Rusia să atace NATO: Ar garanta distrugerea lor

Fost șef al Armatei SUA în Europa, despre riscul ca Rusia să atace NATO: Ar garanta distrugerea lor

Generalul-locotenent (în rezervă) Ben Hodges - fost comandant al trupelor aliate din Europa - a vorbit despre evoluția războiului din Ucraina și cât de mare este riscul ca Rusia să atace o țară NATO. De asemenea, el a afirmat că următoarea perioadă, de iarnă, va fi cea mai grea pentru combatanții din Ucraina, însă soldații lui Zelenski ar putea începe efectiv „eliberarea Crimeei” până în februarie.

„Dacă NATO s-ar implica, asta ar garanta victoria Ucrainei”, a spus Ben Hodges FOTO EPA-EFE

În această operațiune militară, care va dura câteva luni și care ar putea aduce sfârșitul conflictului armat, militarii ucraineni vor folosi dronele cu rază lungă de acțiune, care și-au dovedit deja eficiența - mai menționează generalul american, într-un interviu acordat Știrilor PRO TV.

„Da, dar partea principală, desigur, ar fi eliberarea Crimeei . La cum arată acum, asta încerc să-mi imaginez că ar putea fi. Știi, s-ar putea ca acordul într-un final cu Rusia, desigur, recunoscând că Crimeea este un teritoriu suveran al Ucrainei ... dar poate că există un fel de tranziție în care baza navală din Sevastopol se va preda complet ucrainenilor peste câțiva ani sau cam aşa ceva. Nu știu, pentru că nu am niciun rol în toate acestea. Dar lucrul de care sunt convins este că nu poate exista niciodată pace și securitate pentru Ucraina atâta timp cât Rusia controlează Crimeea. Niciodată”, a spus Hodges.

Pe de altă parte, întrebat cât de mare este riscul ca Rusia să atace o țară care este membru NATO, fostul șef al Armatei SUA în Europa a declarat că nici măcar nu își poate imagina că Rusia ar face așa ceva.

În opinia sa, dacă forțele aeriene ale NATO sau forțele navale ale NATO s-ar implica, asta ar „garanta” nu doar victoria Ucrainei, dar și distrugerea unei „mari părți” din armata Rusiei.

„Nici nu îmi pot imagina că ar face asta. Adică, asta ar garanta nu doar înfrângerea în Ucraina, însă și distrugerea a mare parte din armata lor. Adică, am văzut cât de slab este antrenată mare parte din armata lor. Marina nici măcar nu se află în luptă, cu excepția lansării de rachete Iskander.

Ucraina nici măcar nu avea o marină, iar rușii nu au reușit să obțină superioritatea aeriană, deși aveau avantaje uriașe. Și vă imaginați ce s-ar întâmpla dacă forțele aeriene ale NATO sau forțele navale ale NATO s-ar implica. Și, bineînțeles, forțele terestre. Diferența de calitate ar fi atât de mare, și cred că rușii nu ar putea face nimic în privința asta” - a mai declarat acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro