Fost șef al China News Service, expulzat din Partidul Comunist, pentru corupție

Liu Beixian, fost șef al China News Service, a fost expulzat din Partidul Comunist chinez pentru fapte de corupție, a anunțat luni principala structură anticorupție din China, potrivit Reuters.

Liu Beixian, redactor-șef al China News Service până la pensionarea sa, în februarie 2015, a luat mită și a primit cadouri scumpe în timp ce a abuzat de atribuțiile funcției sale pentru câștiguri financiare în favoarea unor companii private, a declarat Comisia centrală pentru inspecția disciplinei din cadrul Partidului Comunist chinez.

Potrivit comisiei citate, Liu (62 de ani) a încălcat regulamentele și prin faptul că a călătorit cu avionul la business class în multiplele sale călătorii și a fost necooperant în timpul anchetei.

Liu este investigat începând din luna august pentru 'încălcări grave ale disciplinei', un eufemism folosit de autoritățile chineze atunci când se referă la acte de corupție.

China News Service, care este o organizație separată de agenția de presă oficială Xinhua, își desfășoară activitatea sub auspiciile Biroului pentru problemele chineze din străinătate și se dorește a fi o sursă de informare pentru comunitățile chineze din locuri precum Hong Kong sau Taiwan.

Liu Beixian a început să lucreze la China News Service în 1983 și a fost șeful biroului din Hong Kong între 1997 și 2000.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!