Fost șef al China News Service, expulzat din Partidul Comunist, pentru corupție

Fost șef al China News Service, expulzat din Partidul Comunist, pentru corupție

Liu Beixian, fost șef al China News Service, a fost expulzat din Partidul Comunist chinez pentru fapte de corupție, a anunțat luni principala structură anticorupție din China, potrivit Reuters.

Liu Beixian, redactor-șef al China News Service până la pensionarea sa, în februarie 2015, a luat mită și a primit cadouri scumpe în timp ce a abuzat de atribuțiile funcției sale pentru câștiguri financiare în favoarea unor companii private, a declarat Comisia centrală pentru inspecția disciplinei din cadrul Partidului Comunist chinez.

Potrivit comisiei citate, Liu (62 de ani) a încălcat regulamentele și prin faptul că a călătorit cu avionul la business class în multiplele sale călătorii și a fost necooperant în timpul anchetei.

Liu este investigat începând din luna august pentru 'încălcări grave ale disciplinei', un eufemism folosit de autoritățile chineze atunci când se referă la acte de corupție.

China News Service, care este o organizație separată de agenția de presă oficială Xinhua, își desfășoară activitatea sub auspiciile Biroului pentru problemele chineze din străinătate și se dorește a fi o sursă de informare pentru comunitățile chineze din locuri precum Hong Kong sau Taiwan.

Liu Beixian a început să lucreze la China News Service în 1983 și a fost șeful biroului din Hong Kong între 1997 și 2000.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…