Fost șef al serviciilor secrete israeliene: Dacă poate, Trump trebuie să atace Coreea de Nord

Fost șef al serviciilor secrete israeliene: Dacă poate, Trump trebuie să atace Coreea de Nord

Fostul șef al serviciilor de informații israeliene, Amos Yadlin, a declarat duminică, după ultimul test nuclear al Phenianului, că Washingtonul ar trebui să atace preventiv Coreea de Nord dacă are capacitatea de a o face, informează EFE.

În declarații făcute la postul de radio israelian 103FM, Yadlin a apreciat că, deși Coreea de Nord are capacități nucleare, el se îndoiește că Phenianul este pregătit să lanseze un atac, la fel cum și-a exprimat îndoiala și în legătură cu faptul că SUA au inteligența necesară pentru a realiza o operațiune militară într-o manieră sigură.

"Dacă după un atac de acest gen se lansează o rachetă împotriva (SUA), atunci nu ar mai avea niciun sens să mai fi atacat", a declarat oficialitatea israeliană, care a apreciat că "întrebarea este dacă SUA au inteligența care să le permită să ducă la bun sfârșit un atac preventiv care să distrugă capacitățile Coreii de Nord".

Yadlin a adăugat că situația cu Coreea de Nord se complică și mai mult deoarece țintele cele mai probabile ale unui contraatac ar fi Coreea de Sud și Japonia. Fostul șef al spionajului militar israelian, care a fost și atașat militar la Washington, consideră că este posibil ca nici SUA să nu fie sigure că au capacitatea de a ataca în aceste momente și că o operațiune militară împotriva Coreii de Nord este foarte complicată și riscantă.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, în cadrul celui de-al șaselea test nuclear al Phenianului și, judecând după seismul pe care l-a produs, acest ultim test pare a fi și cel mai puternic de până acum.

"Însă există realitatea și există războiul declarațiilor", a atras atenția Yadlin. "Realitatea este că Coreea de Nord are arme nucleare. Dar asta nu-i o noutate", a continuat el, considerând totodată că Phenianul mai are drum lung de parcurs până când va putea să-și pună în practică amenințările.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri