Fosta agentă CIA Valerie Plame va candida pentru un loc în Camera Reprezentanţilor

Fosta agentă CIA Valerie Plame va candida pentru un loc în Camera Reprezentanţilor

Fosta agentă CIA Valerie Plame, care a ţinut prima pagină în toată lumea în 2003 după ce identitatea sa a fost dezvăluită de guvernul american, a anunţat marţi că va candida la alegerile din noiembrie 2020 pentru Camera Reprezentanţilor, transmite EFE.

Plame a făcut acest anunţ prin intermediul unui spot video în care îşi trece în revistă cariera de fost agent sub acoperire al CIA în timp ce conduce într-un deşert din statul New Mexico, unde locuieşte de peste zece ani.

Concret, fosta agentă se va prezenta la alegerile legislative din partea Partidului Democrat pentru a reprezenta în Congresul SUA al treilea district din New Mexico.

Identitatea lui Plame a fost cunoscută în iulie 2003, la puţin timp după ce soţul său, fostul ambasador Joseph Wilson, a publicat un articol în care acuza Casa Albă de folosire a unor false argumente pentru a justifica invazia din Irak, realizată chiar în acel an.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…