Fostă judecătoare despre înregistrarea cu Nicușor Dan: cel care comite infracțiuni e Zărescu, nu Nicușor

Fostă judecătoare despre înregistrarea cu Nicușor Dan: cel care comite infracțiuni e Zărescu, nu Nicușor

Niciodată Gabriela Firea nu a fost atât de disperată, ceea ce înseamnă că știe că dacă bucureștenii ies masiv la vot, nu are absolut nicio șansă cu tot ajutorul dat de Traian Băsescu, cel care și-a sacrificat moștenirea mandatelor de președinte. Astăzi Firea cere să fie arestat Nicușor Dan, în inteligența ei deosebită crezând că așa va ajunge din nou primar. Totul în urma unei înregistrări telefonice făcute de Cristian Zărescu, “consiglierul” lui Daniel Bãluţã – primarul sectorului 4, a cărui avere a explodat în 4 ani precum pandemia de #coronavirus. Detalii AICI, scrie Curentul.

Fosta judecătoare Lavinia Coțofană, absolventă a Facultății de Drept a Universității București ca șefă de promoție a comentat pe contul său de Facebook„ despre pretinsa dovada a traficului de influență, presupus comis de Nicușor Dan:

1. Angajatul Primăriei, dl Zarescu, avea obligația să sesizeze Parchetul daca avea reprezentarea că Nicușor Dan ar savarsi un trafic de influență. Obligația este prevăzută de art. 268 Cod penal, sub sancțiunea închisorii.
Dimpotrivă, dl Zarescu a purtat mai multe conversații (potrivit propriilor declarații), afirmând că dorește să negocieze cu Nicușor Dan. Deci subiect activ al unei infracțiuni ar fi domnul Zarescu.

2. Cererea de intervenție principală și accesorie sunt reglementate de Codul de procedura civilă, art. 66 și 67, nefiind deci ilegale, cum susțineau lapidarii morali ai lui Nicușor („deontologii” lui Firea). In niciun caz cele două proceduri prevăzute de Codul de procedura civila nu probează vreo infractiune, inclusiv traficul de influență.

3. Cererile de intervenție se admit in principiu de catre instanta. Ulterior admiterii in principiu a unei cereri de intervenție în favoarea unei părți, intervenientul poate face demersurile pe care le solicită oportune în favoarea părții pentru care a intervenit. Tranzacția este tot o procedura legală. Nicio dispoziție legală nu interzice negocierea între părțile unui proces civil pe parcursul desfășurării acestuia. Același drept îl are și intervenientul. Nicușor Dan, prin ONG-ul pe care îl reprezintă era intervenient in proces. Deci se putea implica și pentru stingerea amiabila a litigiului.

4. Suntem în „Hotul striga hotul ! ”
Daca tot sunt preocupați „deontologii” doamnei Firea daca DNA anchetează presupuse fapte ale lui Nicușor Dan, pentru egalitate de tratament și o corecta informare a opiniei publice, trebuie sa solicite DNA să facă cunoscut daca doamna Firea face obiectul unor dosare și eventual numărul acestora. Deși s-ar putea sa nu le placa răspunsul !”, a conchis Lavinia Coțofană.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei