Fosta şefă a statului sud-coreean, găsită vinovată de corupţie şi abuz de putere

Fosta şefă a statului sud-coreean, găsită vinovată de corupţie şi abuz de putere

Un tribunal sud-coreean a hotărât vineri că fosta şefă a statului, Park Geun-hye, se face vinovată de luare de mită, abuz de putere şi coerciţie, într-un scandal care a scos la iveală o întreagă reţea de corupţie între liderii politici şi conglomeratele de afaceri din această ţară, informează Reuters, AFP şi EFE.

Tribunalul a decis că Park a complotat cu vechea sa prietenă, Choi Soon-sil, pentru a primi zeci de miliarde de woni din partea unor companii importante precum Samsung şi Lotte, pentru a ajuta familia lui Choi şi a finanţa fundaţii nonprofit deţinute de aceasta.

Park, în vârstă de 66 de ani, a negat orice fel de neregulă. Ea nu a fost prezentă la tribunal. Procurorii vor să obţină o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Park şi ca aceasta să plătească o amendă de 118,5 miliarde de woni (112 milioane de dolari) .

"Acuzata este vinovată de abuz de putere", a declarat judecătorul Kim Se-yoon, afirmând că fosta şefă a statului a obligat companii sud-coreene să plătească 77,4 miliarde de woni pentru două fundaţii controlate de confidenta sa din umbră şi "prietena de 40 de ani", Choi Soon-sil. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”