Fosta şefă DSP Gorj - dosar penal pentru neglijenţă în serviciu

Fosta şefă DSP Gorj - dosar penal pentru neglijenţă în serviciu

Pe numele fostei directoare a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Camelia Caragea.

"Există o sesizare din oficiu a organelor de urmărire penală cu privire la directorul DSP Gorj pentru neglijenţă în serviciu", a precizat Caragea.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a decis vineri demiterea şefului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru nerespectarea procedurilor şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în România.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei videoconferinţe organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu.

"Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(A - autor: Irina Poenaru, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?